Hans Corvers (Teammanager):”Jammer dat we net naast het podium vallen met Calvin, hij had het verdiend!”

Deel deze inhoud:

Nog geen Jago Geerts te bespeuren in de MXGP Motorcross het afgelopen weekend in Italië. De Balenaar poste van de week op de social media een fimpje dat hij de motortrainingen stilaan hervat. Met zijn comeback mikt de Kempenaar voorzichtig op de GP in Lommel, eind juli.

Over naar de grand prix zelf dan in Italië waar het team van teammanager Hans Corvers aan de slag in de MXGP met Andrea Bonacorsi en Calvin Vlaanderen. Die laatste reed een sterke GP maar werd niet beloond met een podiumplaats. Hans Corvers gaf na de GP zijn visie over de twee manches.

“Het mooie is dat Calvin Vlaanderen het altijd laat zien, in de tijd trainingen en de vrije trainingen. Hij zet eigenlijk twee goede reeksen neer”, aldus Hans Corvers op de officiële facebookpagina van het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team.

“In de eerste reeks komt hij op P4 binnen, achter de drie mannen die op dit moment iets sterker zijn. Calvin is toch weer de kerel die daar juist achter komt en hij gaat dat toch weer aan. In de tweede reeks hebben beide rijders een redelijke start, zowel Andrea Bonacorsi als Calvin Vlaanderen maar dan gaat er iemand tegen de grond en die neemt er een aantal mee in zijn val.”

“Ze gingen met een hoop tegen de grond, wat ook niet te vermijden was. Gelukkig kwamen we eruit zonder kwetsuren en dan heeft Calvin toch wel de beste reeks van het seizoen gereden! Van zover terugkomen tot plaats vijf in het spoor van Bogers op P4. Het spijtige is met plaats vier en vijf dat we weer net naast het podium grijpen met twee punten. Zeker voor Calvin is dat spijtig want hij had het verdiend.”

“Hij zei zelf na de wedstrijd van Hans, it will come, it twill come. Het is echt jammer want ik had het hem echt gegund, het gans team eigenlijk want we werken zo hard en we hebben al zoveel modderraces achter de rug. Het zou wel eens mooi zijn mochten we op het podium staan. Maar we moeten het positief bekijken, Calvin is denk ik de enige racer geweest die zo’n remonte heeft gedaan op dit circuit dus we moeten er blij mee zijn.”

“En zoals gezegd, hij begint zich beter en beter te voelen, het hele pakket is er. Wat mij vooral positief stemt is dat hij in de tijdtraining en de vrije training altijd in de eerste drie-vier zit. Dat wil zeggen dat hij één van de volgende GP’s toch eens het podium gaat pakken.”

“Andrea Bonacorsi, dat moeten we ook zeggen, de eerste reeks P8, weer sterk als jonge gast. In de tweede reeks zat hij ook in de valpartij, toen ging het iets moeilijker maar toch nog op P12 binnengekomen. P8 en P12, dat is voor “Bona” ook een goed resultaat, dus wij kijken uit naar de volgende GP’s om eens voor een top-drie te gaan.”

Foto: RV facebook Monster Energy Yamaha Factory MXGP