Nieuwe swingman voor United: Elijah Pemberton!

Deel deze inhoud:

Elijah Pemberton is de nieuwe ‘swingman’ van Hubo Limburg United! Deze 27-jarige (31 mei 1997, Conneticut) Amerikaan komt van Hapoel Be’er Sheva in de Israëlische eerste klasse en is een echte allrounder die de rol van small forward en shooting guard vlot kan afwisselen.

De basketbal carrière van Elijah ging van start bij Xavier High School, waar hij doorheen zijn middelbare school maar liefst 2000 punten scoorde én vier keer verkozen werd tot MVP tussen 2013 en 2016. Dit leverde hem eveneens vier selecties op voor de All-Connecticut selectie.

Vervolgens koos “Eli” voor Hofsta Pride als college team, waar zijn stempel onmiddellijk gedrukt werd toen hij tijdens zijn tweede wedstrijd als freshman meteen verkozen werd als Rookie of the Week. Als Junior behaalde hij met Hofstra de titel, waarna hij in zijn senior jaar een gemiddelde neerzette van 17.6 punten en 5.6 rebounds. Zijn college carrière sloot Pemberton dan ook af met een negende plaats in de Hofstra geschiedenis met 1,982 punten en een vierde plaats met 215 driepunters.

Na college brak onze 1,97m grote swingman door in de NBA G-League bij Santa Cruz Warriors, waar hij twee seizoenen bleef en de coach hem omschreef hem als een extreem harde werker met stalen zenuwen bij vrijworpen.

In 2023 startte voor Elijah zijn overzees avontuur: afgelopen seizoen kwam hij uit voor Reeder Samsunspor in Turkije en Hapoel Be’er Sheva in Israël. In deze twee topcompetities maakte onze nieuwste allrounder reeds kennis met de Europese basketbal. “Eli’ maakte vooral indruk door zijn harde werkethiek en gevaarlijke offensieve capaciteiten. Met het tekenen van Elijah werd de voorlaatste plaats in de selectie van United ingevuld.

RV HUBO Limburg United