Belgisch succes in Lombok zorgt voor spanning in WK-strijd MX2!

Deel deze inhoud:

In de MXGP is het onder andere nog even wachten op het heroptreden van Jago Geerts maar in afwachting van de comeback van de jonge Balenaar doen de andere Belgen in de MX2 het deze dagen voortreffelijk.

Het Indonesische Lombok is dit weekend het toneel voor een nieuwe WK-manche. In de MX2-klasse zijn dan de ogen o.a. gericht op de Coenen-broers en Liam Everts om de Belgische eer hoog te houden. En dat laatste mag je letterlijk nemen.

Lucas Coenen heeft opnieuw van zich laten spreken in Azië. In de eerste reeks wist onze landgenoot direct vanaf de start de koppositie van Simon Laengenfelder over te nemen om ze dan niet meer af te geven. Gevolg: reekswinst in de eerste manche en bij een goed resultaat in de tweede was eindwinst in Lombok zelfs een mogelijkheid.

In reeks 2 van deze GP rekende Coenen in het eerste deel van de manche af met Simon Laengenfelder en sloeg vervolgens een gat. Hij won de manche voor Andrea Adamo en Mikkel Haarup. Andrea Adamo kwam sterk terug want in het midden van de manche kwam hij nog ten val met Liam Everts maar vocht zich helemaal terug naar een tweede plaats. Mikkel Haarup werd derde voor Liam Everts, die na nog een valpartij, een sterke slotfase kende en vierde werd voor Simon Laengenfelder.

In de GP-eindstand pakt Lucas Coenen de niet onbelangrijke winst met de eerste plaats, WK-leider Kay De Wolf viel in Lombok naast het podium maar gritste toch nog 38 punten met zich mee richting Nederland. De WK-stand wijst wel in de richting van een spannende strijd tot het einde. Het verschil tussen Kay De Wolf en eerste achtervolger Lucas Coenen is nu 51 punten, Liam Everts posteert zich op plaats vier.

Foto RV: Husqvarna Factory Racing