Ambitieuze tweede nationaler behoudt het vertrouwen in T1 en versterkt zich gevoelig!

Deel deze inhoud:

De kogel is door de kerk! KFC Houtvenne zal ook het komende seizoen geleid worden door T1 Stijn Geys en zijn technische staf. Dat bevestigde de Mollenaar zelf aan onze redactie.

Stijn Geys zelf is alvast opgetogen met de contractverlenging, ook van die van zijn technische staf. “We blijven overigens met heel de trainersstaf samen en dat is belangrijk.  Met Nico Van Kerckhoven, Patrick Decsi en Ronny Lenaerts beschikken we over een heel hecht en sterk team. Het is altijd leuk om gewaardeerd te worden en dat te kunnen verderzetten.”

Het afgelopen seizoen in tweede amateur eindigde Houtvenne knap vijfde in de eindrangschikking. Misschien niet direct het gehoopte resultaat maar naar de middelen toe kwam de club daarmee wel op zijn plaats terecht.

“Om nog even kort terug te kijken op het voorbije seizoen moeten we zeggen dat we tevreden terugblikken op onze gedeelde 5de plaats en 55 punten als promovendus. Hoewel wij op een bepaald moment mogelijk zicht hadden op meer, sta je op het einde van de rit altijd waar je moet zijn. Uiteindelijk deden onze gemaakte doelpunten, ongeveer 20 doelpunten minder gemaakt dan de concurrentie, ons de das om. Elke andere ploeg in de linkerkolom beschikte over 1 of meerdere spelers die in ‘dubbele cijfers’ zaten qua doelpunten. Bij ons was Allegria topschutter met 10 stuks.”

Een nieuw seizoen komt eraan, dus ligt er werk op de plank. De afgelopen weken zat de sportieve cel van Houtvenne alvast niet stil en haalde het al enkele gerichte versterkingen binnen.

“We richten ons stilaan op het aanstaande seizoen, de afgelopen tijd heeft sportief verantwoordelijke Herwig Van Lommel enorm hard gewerkt om de basis van de ploeg te behouden, aangevuld met enkele gerichte transfers”, klinkt de Kempense T1 tevreden. “We staan al verder dan vorig jaar toen we op hetzelfde tijdstip (begin juni) slechts 1 speler onder contract hadden.”

“Vooral naar het offensieve compartiment ging onze aandacht. Met spitsen Daan Vekemans (Lierse) en Jordy Mathei (Rupel-Boom) komen we hier aan tegemoet, en een goede Papi Reangelo van SK Londerzeel moet in staat zijn een meerwaarde te zijn op de flank en op positie 10 komt Jo Gilis van OH Leuven. Centrale middenvelder Dimitri Vanhaen komt over van reeksgenoot Bocholt.”

De Kempenaars zagen in het tussenseizoen een heel pak spelers vertrekken maar willen dus met gerichte versterkingen en eigen jeugd hun mannetje staan komend seizoen.

“Wij opteren alleszins voor een veel kleinere spelerskern want er zijn in totaal vijftien vertrekkers en dus vijf nieuwkomers. We laten tot slot ook vijf spelers doorstromen vanuit de jeugd van Houtvenne. Een aantal van hen trainden vorig seizoen ook al regelmatig mee. Intussen kwam de spelerskern een eerste keer bij elkaar, kregen ze een loopschema en individueel voorbereidingsprogramma mee. De trainingen zullen wij hervatten op 16 juli.”