Eindelijk raak voor Hans Corvers & de zijne!

Deel deze inhoud:

Na drie keer net niet is de vierde keer scheepsrecht voor Calvin Vlaanderen van het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team. De jongen Nederlander stond in Indonesië voor het eerst op het podium in 2024 na sterke prestaties in beide reeksen.

Teammanager Hans Corvers voelde het na de vorige GP al aan zijn kleine teen dat een podium niet langer kon uitblijven voor zijn team. De inzet moest een keer beloond worden, en zo geschiedde in het vochtige Lombok. Twee vierde plaatsen zorgden voor een allround derde plaats in de eindstand van de Grand Prix.

Calvin Vlaanderen was uitermate tevreden met zijn prestatie in Lombok: “Ik ben heel blij. Eindelijk sta ik op het podium. Mijn eerste dit jaar. Mijn eerste sinds juli 2022 in Lommel. Hier heb ik keihard voor gewerkt. Er valt nu best wel een last van mijn schouders. In de eerste reeks kwam ik goed terug en had ik weer een leuk duel met Seewer. De tweede reeks was niet simpel na die val omdat mijn handschoenen vol modder hingen. Maar ik kon toch nog naar de vierde plaats opschuiven. Ik wist dat dat genoeg was voor het GP-podium. Een dikke merci aan mijn team, mijn familie en mijn vriendin voor al hun harde arbeid en steun. Het is fijn dat ik hen nu iets kan teruggeven”, reageerde de Nederlander op de teamwebsite.

Andrea Bonacorsi, de andere Yamaha-rijder in de MXGP-klasse, liet in de eerste reeks een vijfde plaats optekenen maar kon de goede lijn niet doortrekken in de tweede reeks. Daarin eindigde hij op positie 12 en zo overall op een achtste plaats in de eindstand.

Foto: RV Monster Energy Yamaha Factory MXGP