Belisia SV legt doelman Leonardo Cascio langer onder contract

Deel deze inhoud:

Een seizoen als het voorbije, waarbij Belisia SV zich meteen in de titelstrijd wierp om uiteindelijk kampioen te spelen, doet uiteraard de interesse van andere clubs voor bepaalde spelers oproepen. Het pleit voor sportief directeur Raf Kerkhofs, dat hij er naast spelmaker Tiemen Wijnen, nu ook in slaagde om doelman Leonardo Cascio een nieuwe verbintenis tot 2027 aan te bieden.

Ook de Bilzerse goalie mocht zich de voorbije weken de interesse van enkele clubs laten welgevallen. “Kijk je moet die belangstelling niet wegstoppen, maar om nu te zeggen dat het voor mij voldoende was om deze club te verlaten, dat ook weer niet”, geeft Leo aan. “Wij hebben in het afgelopen seizoen aangetoond, dat wij als spelersgroep toch wel iets kunnen neerzetten. De voorbije weken zijn een aantal jongens bijgehaald, waaruit je duidelijk de clubambitie kan afleiden. Daar deel van te kunnen uitmaken, is al een uitdaging op zich. Toen de club dan met het voorstel kwam, om de verbintenis tot 2027 te verlengen, heb ik niet lang geaarzeld. Het toont dat men tevreden is over mijn rol in het geheel en ikzelf ben hier gewoon enorm graag. Dan moet je ook niet lang nadenken en er gewoon weer vol voor gaan”, aldus Cascio.

Voorbereiding

Op vrijdag 12 juli roept coach Mirko Liacata zijn groep een eerste keer samen. Allicht zullen nog niet alle spelers uit verlof zijn teruggekeerd, maar vanaf maandag 15 juli start dan de eigenlijke voorbereiding op het nieuwe seizoen. Volgend oefenprogramma werd vastgelegd: 26/07 Zepperen-Brustem – Belisia (19u30), 31/07 Belisia – Schoonbeek-Beverst (19u30), 03/08 SK Tongeren – Belisia (20u), 07/08 Belisia – Wellen (19u30), 11/08 Belisia – Westerlo U23 (15u), 14/08 Belisia – Gruitrode (19u30), 21/08 Belisia – Vlijtingen (19u30).