T1 Yves Beckers (Bocholt vv):”Op zich tevreden van dit seizoen, gaan proberen beter te doen volgend seizoen!”

Deel deze inhoud:

Afgelopen zondag sloot Bocholt vv haar voetbalseizoen af in tweede nationale B met een gelijkspel op eigen veld tegen Houtvenne. Tijd dus voor het opmaken van de sportieve balans in Noord-Limburg, waar de afgelopen dagen nog heel wat activiteit was naast het terrein.

Wij vroegen T1 Yves Beckers om zijn terugblik op het afgelopen seizoen en een blik op het komende seizoen, dat zich binnen enkele maanden al terug aandient.

“Het was idd een eindeseizoenswedstrijd want er stond niks meer op het spel, maar als sportman ben je gewoon verplicht om te willen winnen”, opent Beckers zijn analyse na Houtvenne. “In alles wat je doet moet je proberen te winnen. Met een juiste ingesteldheid zijn we het veld opgestapt en hebben we geprobeerd deze wedstrijd nog te winnen wat jammer genoeg niet is gelukt.”

Terugblik

“Wij hebben een vrij wisselvallig seizoen gehad, zijn minder goed begonnen met daarna een hele goede periode. Dan hebben we weer eventjes in een dipje gezeten en we sluiten nu het seizoen af met een 13 op 15. Op zich hebben we een heel mooi jaar gehad met 54 punten maar helaas zat de eindronde er net niet in.”

“Ik denk dat we door onze blessurelast vooral een moeilijke tweede periode hebben gehad maar dat onze jonge spelers wel getoond hebben welke kwaliteiten ze hebben. Op zich ben ik tevreden, alleen jammer dat die eindronde er niet is.”

Vooruitblik

“We gaan proberen om meer punten te behalen en hoger te eindigen. Met Ferre Joosten (Bree-Beek), Axel Swerten (Houtvenne) en Laurens Vermijl (Thes Sport) hebben we de gerichte transfers al gedaan. Enkel voorin moeten we zorgen dat we nog scorend vermogen bij krijgen dus in de spits en op de flank zullen er nog jongens moeten bijkomen”, is de Bocholtse T1 duidelijk.

Mede voor dat sportief beleid gaan Hans Vanheusden (51), advocaat en Tonny Pauwels (50), ingenieur zorgen. Beiden zijn ze gepokt en gemazeld in het voetbal, voornamelijk in de jeugdopleidingen van ASV Geel en Dessel Sport. Zij nemen de zware taak over van afscheidnemend boegbeeld Ronny Vangompel, die afgelopen zondag tegen Houtvenne uitgebreid in de bloemetjes werd gezet.