Wout Leemans en Hubo Limburg United thuis onderuit tegen een sterk Antwerp Giants:”Onze shots vielen niet, maar bij 1-1 blijft alles mogelijk!”

Deel deze inhoud:

Na de knappe zege woensdag bij Antwerp Giants wisten ze bij Hubo Limburg United dat de Sinjoren met het mes tussen de tanden naar de ‘Alverberg’ in Hasselt gingen komen. Hubo was niet onmiddellijk bij de les, bleef knokken en lange tijd aanklampen, maar een sterk Antwerp Giants won verdiend met 66-77. Bij een 1-1 stand spelen ze zondagnamiddag om 15u in Deurne opnieuw tegen elkaar.

De Giants namen een verschroeiende start en konden snel een ruime (8-21) kloof slaan. Serron en Lesuisse konden de schade beperken, na het eerste quarter (18-26). De motor was aangeslagen en ook De Zeeuw kwam in zijn ritme en bracht Limburg terug tot op drie punten (35-38). Toch kon Jean-Marc Mwema met een heerlijke bom zorgen voor een kloofje (38-45) bij de rust.

Zware knieblessure voor Maxime De Zeeuw!

Begin derde quarter sloeg het noodlot toe voor Maxime De Zeeuw en heel Limburg, toen hij plots door zijn knie zakte. Coach Westphalen zei na de partij dat het einde seizoen is voor de ex-Belgian Lion. Serron bracht United nog terug tot op vier punten (44-48), maar een sterk Antwerp nam toen de partij in handen en de zege kwam niet meer in gevaar.

T1 Raymond Westphalen

Bezoekende coach Ivica Skelin stuurde zijn kat naar de persconferentie. Thuiscoach Raymond Westphalen was zoals steeds nuchter en eerlijk in zijn analyse.

“We hebben vanavond onze start compleet gemist”, stelde de succescoach, die dit seizoen de Cup met zijn team won. “Woensdag in Antwerpen waren we wel onmiddellijk bij de les en agressief genoeg. Nu niet en dat betaal je cash tegen een topteam als de Giants. We hebben nog gevochten, maar het uitvallen van Maxime De Zeeuw was uiteraard een aderlating voor het team. Onze shots vielen niet? Klopt. We namen gewoon te veel shots. Dat die bommen niet blindelings elke wedstrijd binnenvallen kan gebeuren, maar dan moet je meer aanvallen en de 1 tegen 1 situaties opzoeken. Ach, ik kan mijn jongens weinig verwijten. We hebben gestreden en dat gaan we zondag opnieuw doen.”

Wout Leemans

De steeds hardwerkende Wout Leemans viel uitstekend in en bracht hoop bij de Hubo aanhang. In zijn speeltijd van bijna 13 minuten was hij goed voor zes punten en drie assists.

Ik zag een zeer sterk Antwerp Giants dat vanavond sterker was in een fysieke veldslag. En vooral ook dat de shots 7/24 driepunters niet vielen. Wat is jouw analyse?

“We wisten dat Antwerp agressief ging starten. Ze stonden immers reeds onder druk, na hun thuisnederlaag. We vonden niet onmiddellijk een oplossing om hun aanvalsgolven op te vangen. Daarna kwamen we goed in de wedstrijd, maar konden inderdaad de vele kansen niet voldoende verzilveren. Vooral de driepuntpogingen was vanavond dramatisch. We hadden meer moeten aanvallen, maar hieruit kunnen we lessen trekken. Alleen jammer dat nu opnieuw De Zeeuw uitvalt.”

Je viel sterk in, na toch een moeilijke periode, mag ik dat zeggen?

“Ik was inderdaad enkele wedstrijden wat ongelukkig bij mijn afwerking”, stelt een eerlijke Wout Leemans. “In defense breng ik altijd de nodige energie. Ik vecht voor elke bal en geef alles voor het team. Dat was vanavond ook het geval.”

Vorig seizoen was er ook hetzelfde scenario na twee wedstrijden (1-1) om uiteindelijk met 1-3 te verliezen. Mogen we nu meer verwachten?

“Absoluut. We gaan zondag naar Deurne om alles te geven en waarom zouden we niet opnieuw de Giants in eigen huis kunnen verslaan? Elke wedstrijd tegen hun is een fysieke strijd, maar we gaan voluit voor een finaleplaats en dan kan je best zondag winnen.”

Er is belangstelling van enkele clubs. Blijf je volgend seizoen?

“Ik hoorde niks van interesse en ben daar ook niet mee bezig. Ik heb nog een contract van twee jaar en voel mij bij Hubo als een vis in het water. Dus ja, ik blijf volmondig”, besluit de talentrijke 22-jarige Leemans.

TOP 3 SCOORDERS:

HUBO LIMBURG UNITED: Delalieux 12, Lesuisse 11, Serron 10.

ANTWERP GIANTS: Sueing 15, Kreuser 14, Bolton 13.