Waterpolo SCSG Strombeek kampioen, maar stijgen of niet ?

Deel deze inhoud:

Voor het eerst in 25 jaar heeft Waterpolo SCSG Strombeek weer een plaatsje in de topklasse van het waterpolo weten bemachtigen. De 14-10-winst in de ultieme wedstrijd tegen titelfavoriet Oostende, leverde niet alleen de kampioenstitel in tweede afdeling op; het betekent voor de club van sportcoördinator Tim Herbig ook meteen een terugkeer op het hoogste niveau. Een titel die in Strombeek op veel meeval mocht rekenen de voorbije dagen, al staken er ook gelijk een aantal beslommeringen de kop op.

In zoverre zelfs, dat men binnen de club het hoofd breekt of stijgen er überhaupt wel mogelijk is. Klimmen naar een hoger niveau; dan duiken er immers andere regels op. En laat dat nu net het probleem zijn, waar SCSG Strombeek nog niet direct een antwoord op heeft. Tim Herbig vat het voor ons even als volgt samen: “In de hoofdklasse moet het zwembad immers op alle plaatsen even diep zijn. Zwembad ‘Pierebad’ aan de Ringlaan in Strombeek, onze thuishaven dus, voldoet daar niet aan. Willen we promoveren, dan moeten we alvast op zoek naar een ander zwembad. Geen gemakkelijke opgave en best emotioneel ook, en dat is een afweging die we binnen de club de volgende dagen toch even moeten maken.”

SCSG Strombeek geniet alvast van de tweede opeenvolgende titel en kan daar binnen twee weken nog een succesje aan toevoegen. Na de titel van vorig seizoen in derde klasse en de zopas verworven titel in tweede klasse, kunnen Herbig en co op zaterdag 25 mei de Belgische Beker voor niet-professionele clubs behalen. De wedstrijd wordt gespeeld in La Louvière (16u) met Wase Waterpolo als tegenstrever. Hopelijk is er tegen dan ook uitsluitsel over het al dan niet promoveren en kunnen de mannen van Strombeek voluit hun volgende doel najagen.

Foto: RV Waterpolo SCSG Strombeek