T1 Mike Vanstiphout is na titel met Optima Tessenderlo klaar voor nieuwe uitdaging bij Basket Zonhoven!

Deel deze inhoud:

In de basketbalwereld is Mike Vanstiphout een gerenommeerde coach die bij meerdere clubs zijn strepen reeds kon verdienen. Afgelopen seizoen werd hij kampioen in eerste provinciale met Optima Tessenderlo. Na vijf jaar komt er een afscheid in schoonheid dus. De 39-jarige Mike Vanstiphout koos voor de uitdaging bij de dames van Basket Zonhoven in tweede landelijke.

“Ja een keuze van het verstand en niet van mijn hart”, klinkt Mike Vanstiphout misschien ergens wel verrassend. “Ik zal het even uitleggen, anders gaat het misschien inderdaad verkeerd overkomen. Ik beleefde vijf mooie jaren bij Optima Tessenderlo, één grote warme familieclub, met als kers op de taart de titel in eerste provinciale. Ik had echter in januari reeds aangegeven dat ik volgend seizoen de kaart van de dames bij Basket Zonhoven ging trekken. Ik was het coachen van de heren niet moe hoor, maar de overstap naar Zonhoven is natuurlijk geen onbekende voor mij. Gedurende twee jaar deed ik immers de combinatie van Optima en Zonhoven.”

Dochter Mila

“In januari 2022 ben ik voor de eerste keer papa geworden van onze flinke dochter Mila”, stelt Mike met trots. “Ja, het gaat snel, want in september al naar school (lacht). De twee clubs blijven combineren was moeilijk. De laatste twee seizoenen deed ik dan ook alleen nog Optima Tessenderlo. Ik wist dat we kans gingen maken om de titelstrijd te winnen van Zolder B en dat was uiteraard niet gemakkelijk om dan reeds in januari de beslissing te nemen om einde seizoen Optima te verlaten. Daarom dus de keuze van het verstand. Afscheid nemen met een titel is uiteraard de kers op de taart. Natuurlijk was het mooi geweest om met Tessenderlo naar Landelijke te trekken, maar gelukkig heb ik dat ook bij de dames van Basket Zonhoven in tweede landelijke.”

Dames of heren coachen is voor jouw geen probleem, want je haalde o.a. ook knappe resultaten met Gems Diepenbeek. Wat zijn de verwachtingen bij Basket Zonhoven?

“Ik werd ook kampioen met Zonhoven, maar de club koos toen om de stap naar landelijke niet te zetten. Nu is het hun tweede seizoen in landelijke en we hebben zeker gezonde ambities. Er waren meerdere aanbiedingen, maar ik ken het huis en voel mij dus hier ook onmiddellijk thuis. Weet je, een coach mag slechts enkele jaren, in mijn ogen, bij een club blijven. Ik wil dus proberen zo snel mogelijk mooie resultaten te behalen en als ik de kern onder de loep neem, dan zit er veel kwaliteit in. We hebben een mooie mix van enkele ervaren speelsters en jong geweld. Ik werk graag met jeugd en hoop dan ook dat enkele meisjes definitief kunnen doorbreken. Bovendien kwam er flinke versterking met Janne Schillebeeks van Athenas Lummen. Ik kijk dus zeker uit naar deze nieuwe uitdaging”, besluit Vanstiphout uit Zolder.