T1 Bart Lenders en Sezoens Achilles Bocholt spelen kampioen met J14, na knappe zege tegen United Brussels!

Deel deze inhoud:

Toch nog een feestje voor Sezoens Achilles Bocholt. Na een seizoen bij de eerste ploeg zonder prijs, dan moeten we al ver teruggaan in de geschiedenis van het handbal, grepen de J14 van topcoach Bart Lenders, na een knappe partij tegen United Brussels, de Belgische titel. De Damburgers kregen de steun van een talrijk en luidruchtig publiek en wonnen overtuigend met 15-30.

De start van UBHC was onder impuls van Daniel en Kozler furieus. Bocholt had pech met hun eerste pogingen, want die troffen lat en paal. Toch konden de Damburgers snel orde op zaken stellen met doelpunten van Daniëls en Heynickx en na acht minuten bracht Mats Lenders zijn Bocholt op voorsprong. In de eerste helft kon Brussels nog weerstand bieden, maar Bocholt ging toch met een goed gevoel (rust 6-10) richting kleedkamers. Na de rust scoorde dirigent Robbe Lenders en dat was het sein voor Bocholt om te starten met een pletwals. Snel waren de schaapjes op het droge en werd het een ruime 15-30-overwinning. Feest in Bocholt en dat hebben ze dik verdiend!

Grootmeester Bart Lenders

Moeten we Bart Lenders nog voorstellen? Ik denk het niet. Jarenlang de architect bij het eerste team van Sezoens Achilles Bocholt en nu zijn vreugde gevonden bij de jeugd en zijn J14 team.

“Deze Belgische titel is de kers op de taart”, straalde een dolgelukkige topcoach Bart Lenders. “Deze boys hebben een heel seizoen hard gewerkt. Iedereen kent zijn taken en er is een enorme zegedrang en motivatie bij deze groep. Die jongens pakken de titel op een indrukwekkende manier en dit verhaal is misschien wel het mooiste wat ze ooit zullen beleven. Kijk, dit is de toekomst van ons handbal. Je kan niet toevallig eens een talentvolle speler zien doorgroeien naar het eerste team. Daarvoor is er begeleiding en opleiding nodig. Ik wil nu niet de pluimen op mijn hoed gaan steken, maar elke club die wil groeien zou meerdere ervaren coaches moeten opnemen in hun jeugdwerking. Niet zo maar iemand aanduiden, omdat er geen andere te vinden zijn. De clubs moeten werk maken om te investeren in goede coaches voor hun jeugdwerking, want je ziet dat er bij deze jongens al een duidelijke structuur aanwezig is. Wij spelen reeds handbal met een visie en daar schrok Brussels ook van. We spelen zeer hoog en met lef. Dat is weinig teams gegeven, want heb je het verschil in lengte gezien? Brussels had meerdere grote jongens, maar wij lossen dat op door anders te gaan spelen.”

Ook opvallend je twee zonen, die een prima wedstrijd lieten noteren. Ze worden beter dan de papa?

“Ach, het collectief telt”, stelt een steeds nuchtere Bart Lenders. “Ik ben fier en trots op mijn team en natuurlijk ook op mijn zonen Robbe en Mats. Of ze beter worden dan de papa? Voor mij mag dat zeker”, besluit Bart Lenders met een knipoog.

SEZOENS ACHILLES BOCHOLT: Mats Lenders 12, Toon Weltens 4, Andreas Heynickx 4, Ibe Daniëls 3, Robbe Lenders 2, Maxim Vos 2, Thibeau Boonen 2, Cas Rutten 1, Arne Pagnaer, Naud Van Bouchaute, Manuel Mentens, Juul Claes, Mano Geuens, Ylano Huibers, Liam Pinxten, Andries Brebels.

Foto: Guido Gielen