“De Spor” zet ambities kracht bij en plukt smaakmaker weg voor de neus van reeksgenoot!

Deel deze inhoud:

Sporting Hasselt aka “De Spor” in de volksmond promoveerde door een 1-0 overwinning tegen Ninove. Dat de nieuwe bazen in Hasselt, Sam Kerkhofs en Rik Verheye, u wel bekend, zo snel mogelijk met de club op profniveau willen acteren is geen staatsgeheim meer.

Zodoende is er genoeg huiswerk op de plank om de ploeg concurrentieel te maken in de eerste amateurreeks volgend seizoen. En dat onder leiding van kersvers trainer Fréderic Frans. Die werd onlangs aangesteld en het gevolg daarvan was dat succescoach Davy Sroka zijn geliefkoosde rol als T2 terug opneemt.

Op transfervlak was Sporting Hasselt afgelopen weekend ook actief. Zo maakte het bekend dat Mehdi Bounou, in de afgelopen seizoenshelft één van de smaakmakers en titelmaker bij S.V. Belisia, een contract ondertekende in de Limburgse hoofdstad voor drie seizoenen. Bounou zette zijn krabbel effectief onder een Hasselts contract en maakt zo de definitieve overgang van Patro Eisden Maasmechelen.

Nu, daaraan gekoppeld willen we u even meenemen in deze transfersaga die het uiteindelijk toch geworden. In de afgelopen maand Mei 2024 maakte S.V. Belisia & ook Patro Eisden Maasmechelen vrijwel gelijktijdig bekend dat de aanvallende middenvelder zich voor vier jaar zou binden aan de kampioen uit de tweede amateurreeks B.

In de afgelopen weken werd echter bekend dat Bounou louter zijn woord had gegeven aan Belisia en er dus geen contract had ondertekend. Dus was er geen sprake van een verbintenis, enkel een toezegging van de speler zelf dat hij zou blijven in Bilzen. Zoals vaak zijn er toch clubs die aankloppen bij het management van de speler en proberen met een beter aanbod de speler alsnog te overhalen voor hen te kiezen.

Zo geschiedde, en komt Mehdi Bounou terug thuis bij de club Sporting Hasselt waar hij in het vroegere verleden al eerder actief was. U kan er meteen van op aan dat de derby’s tussen Sporting Hasselt en S.V. Belisia met deze saga een meer dan gepeperd tintje zullen krijgen. Wordt dus laat ons hopen sportief vervolgd!

Foto: facebook Sporting Hasselt