T1 Ine Hendriks en DHCO Overpelt (M14) schrijven geschiedenis met kampioenstitel, na monsterscore tegen Sprimont!

Deel deze inhoud:

De KBHB jeugdfinales in de strijd voor de kampioenen titels ging door in Visé en een pluim voor de organisatie. Om 10u moesten de meisjes M14 van Sprimont en DHCO Overpelt de strijd aangaan om Belgisch kampioen te worden. De meisjes uit Overpelt konden rekenen op een vurige aanhang. Een volle bus van Solmar en nog meerdere supporters die de lange afstand met de auto overbrugden. Het werd ook de moeite om de verplaatsing te maken, want de meisjes van T1 Ine Hendriks speelden handbal van de bovenste plank. Het werd een monsterscore met 11-40 en meteen de eerste titel bij de jeugd voor DHCO Overpelt.

“We schrijven geschiedenis hé”, straalde een zeer bedreven Ine Hendriks, die als speelster kan terugblikken op een schitterende carrière en ook haar strepen kon verdienen bij de Nationale handbalploeg. “Of ik zulke ruime overwinning had verwacht? Neen, wel had ik op voorhand het gevoel dat mijn meisjes de titel gingen pakken tegen Sprimont.”

Ik moet je niet alleen proficiat wensen met de titel, maar vooral met de manier waarop. Er zit structuur in dat team met stevige defense, snelle omschakeling en aanvallend meerdere meisjes die vlot de weg naar het doel vinden.

“Dank je wel voor het compliment”, vervolgt de 42-jarige Ine Hendriks, al een zestal jaren jeugdcoach bij haar grote liefde DHCO Overpelt. “Chapeau voor mijn team. Hier hebben we een heel seizoen hard voor gewerkt. Ja, ik hamer op discipline, inzet en uiteraard alle facetten van het handbal. Ik heb een leergierige en voorbeeldige groep. Een team van 13 speelsters en ik was vandaag dan ook zeer blij dat iedereen zijn speelminuten kon krijgen. De motivatie en drang was aanwezig en snel konden we een kloofje slaan. Sprimont probeerde via Mors en Piangivino weerstand te bieden, maar in alle gelederen waren wij de betere. Bij de rust (6-18) hadden we natuurlijk een goed gevoel, maar mijn meisjes weten dat de concentratie twee keer 25 minuten moet zijn. We bleven ons mooi spel hanteren na de rust om uiteindelijk dan kampioen te worden met een ruime overwinning. Ik probeer mijn ervaring door te geven aan de meisjes en ook aan mijn dochter Eloise die bij mij in het team speelt. Ik ben fier en trots op mijn meisjes en ook op de club, want ze schenken enorm veel aandacht aan de jeugd en dat is de toekomst van het handbal”, besluit de sympathieke Ine Hendriks, Deskundige Sport aan de Gemeente Pelt.”

Foto: Guido Gielen