Geen nieuw akkoord voor Davy Joye bij KFC Sparta Petegem

Deel deze inhoud:

Dertien seizoenen lang bepaalde centrumspits Davy Joye mee het gezicht van Sparta Petegem. De man die 333 selecties verzamelde en 187 doelpunten voor zijn rekening nem, kreeg van het Sparta-bestuur geen nieuw voorstel meer en moet dus op zoek naar een nieuwe uitdaging.

“Dat men mij geen nieuw contract meer aanbood, kan ik gezien mijn leeftijd (35) misschien nog ergens begrijpen. Dat men zo lang wachtte om dit te communiceren, moet ik toch nog even laten bezinken”, laat aanvoerder Joye zijn licht op de ontwikkelingen schijnen. “Ergens zag ik het wel aankomen natuurlijk, want als je met de uitbouw van je elftal bezig bent, ga je al veel vroeger op het seizoen in gesprek. Maar ik blik toch vooral terug op die mooie jaren, waarin ik mee verantwoordelijk was voor drie titels. Dit seizoen liep het minder, maar de club zal altijd een plaatsje in mijn hart krijgen. Deze vereniging staat garant voor correcte afspraken en biedt een familiaal karakter en dat kan niet van elke voetbalclub gezegd worden. Jammer, dat het afscheid op die manier moest gebeuren, maar goed, de mooie tijd die ik hier beleefde, pakt niemand me meer af.”

Uiteraard is het nu zoeken naar een nieuwe uitdaging, maar Davy Joye is ervan overtuigd dat hij voor heel veel teams nog een meerwaarde kan betekenen. “Zelfs op dit niveau wil ik er nog altijd voor gaan. Een team is altijd een mix van jonge, talentvolle spelers en enkele routiniers om er samen de schouders onder te zetten. Het voorbije seizoen bij Sparta Petegem, werd ik nog tot driemaal toe verkozen als de ‘Gouden Spartaan’ van de maand. Waarom zou ik die prestaties volgend seizoen elders niet meer kunnen evenaren ? Ik voel me fyiek nog dik in orde en ik denk er nog niet aan om als speler af te haken. Zelf op die mat staan, blijft nog altijd heel veel voldoening geven. Ik laat alles even bezinken en zie wel wat mijn pad kruist. Het moet alleszins te combineren vallen met gezin, werk en mijn voetbalschool. Wat het wordt, hoor je allicht één van de volgende weken”, kijkt Davy Joye met heel veel (voetbal)honger uit naar de toekomst.

Foto: RV Facebook Sparta Petegem