Successtory deel II – T2 Robrecht Douven (Sporting Pelt): “Samen met de grote broer het trainersduo vormen bij de club waar we zelf zijn opgegroeid, er is niks mooier!”

Deel deze inhoud:

Afgelopen zaterdag stond het Dommelhof in Pelt in vuur en vlam. Sporting Pelt was er nl. in de eigen arena Belgisch kampioen handbal geworden. En of dat een enorme ontlading deed ontstaan bij iedereen die betrokken is bij de club, dat was duidelijk. Grondleggers van het sportieve verhaal, en dat gesteund door de gehele achterban en het bestuur, zijn de broers Korneel en Robrecht Douven.

Om het succes te kaderen met de landstitel als enorme kers op de taart dit seizoen spraken we met T2 Robrecht Douven, daags na de titelapotheose. In een tweede deel belichten we de broers in rol van T1 en T2, en hoe dat de ideale succestandem vormt bij Sporting Pelt!

“Ik was heel blij toen Korneel naar Pelt kwam, samen met de grote broer het trainersduo vormen bij de club waar we zelf zijn opgegroeid, er is niks mooier”, opent Robrecht Douven zijn vervolg. “Hij kreeg ook een mooie groep ter beschikking die voordien onder leiding van Bjorn Timmermans al leuke dingen hadden getoond. Ook leuk voor mijn ouders, zij schipperden tussen de matchen van Korneel en mij dus moesten nu niet meer kiezen en het was in eigen dorp.”

“De samenwerking tussen ons verloopt ook heel goed. Korneel geeft mij veel verantwoordelijkheid en overlegt ook al zijn beslissingen of keuzes. Het gebeurde maar heel zelden dat we het oneens waren over dingen, maar dan hakte hij uiteraard de knoop door. We hebben heel veel contact telefonisch of via whatsapp. Het gaat bijna altijd over handbal, maar natuurlijk ook andere dingen. Elke training laat Korneel weten welk stuk ik moet geven op training. Hij vraagt na een match ook, wat zouden we nu best kunnen trainen? Alles doet hij in overleg. Dat is als T2 heel leuk werken, want je merkt dat uw mening echt telt”, gaat de Peltse T2 verder.

“Maandag staat altijd in het teken van het bekijken van onze match en van de tegenstander. Daar kruipt veel tijd in, maar je kan er wel heel veel zaken uithalen. Zowel goede als zwakke dingen kan je dan laten zien aan de groep. De trainingen zijn elke week als volgend: maandag = recuperatietraining, dinsdag = zware training met veel lopen en kracht. Donderdag en vrijdag zijn de tactische trainingen met donderdag gericht op onze dekking en vrijdag op onze aanval.”

“Van de spelsystemen die we spelen, maak ik altijd een animatie via een app. Zo zien de spelers de looplijnen ook. Die systemen kunnen zelf verzonnen zijn, maar meestal zijn ze gezien zijn op Instagram, Facebook of een andere match van een tegenstander. Robin Schoenaker brengt ook veel systemen aan die hij gezien heeft bij Nederland waarvan hij denkt dat ze werken. Op de matchdag zelf voert Korneel het woord en vraagt dan of ik nog iets wil toevoegen.”

Open communicatie

“Tijdens de match houd ik me vooral bezig met te kijken welke spelsystemen we in aanval al gedaan hebben en wat we eventueel nog kunnen spelen. Ik probeer ook bij te houden (in volle emotie vergeet je dat wel eens) hoe de tegenstander heeft kunnen scoren en van welke positie maar ook de reddingen van de doelmannen.”

“Korneel zegt ook altijd, als je iets ziet ofzo zeg het maar meteen dan. Tijdens de rust overleggen we ook altijd kort even hoe we de eerste helft gespeeld hebben, wat er anders kan en dan gaan we de kleedkamer binnen. Zo werken we samen en dat vind ik een heel prettige manier van werken. Ik hoop dat we volgend seizoen zo weer een prijs kunnen pakken, want dit smaakt naar meer”, kijkt de jongste van de Douven-broers al vooruit naar volgend seizoen!

Versterking

In de rand van dit tweede deel van het Peltse succesverhaal willen we u niet onthouden dat Sporting Pelt opnieuw actief was op de transfermarkt. Zo neemt het Lennert Ceyssens over van reeksgenoot Handbal Sezoens Achilles Bocholt en komt Levy Schellekens over van Tachos. Beide nog heel jong en zo blijft Sporting de kaart trekken van jonge talenten die het de kans wil geven om door te groeien.

Beide spelers zullen het volledige trainingsregime van Heren 1 volgen, net zoals enkele andere Peltse talenten. Maar zij zullen ook te bewonderen zijn bij Heren2 in 2e nationale. Sporting Pelt is blij deze jonge gasten verder te mogen opleiden. Zij krijgen de kans om keihard te werken met onze trainersstaf en zichzelf zo een mooie handbaltoekomst te gunnen.

Foto: credits FotoReza