Michaël Cornelis wordt T2 bij K. Excelsior Zedelgem (1 prov W-Vlaanderen)

Deel deze inhoud:

Er zijn wel meer jongens, die in deze periode hun voetbalshoes definitief opbergen. Deels ingegeven door een blessure, waardoor voetballen niet langer meer mogelijk is. Deels ook omdat de ‘houdbaarheidsdatum’ bereikt is. De immer minzame Michaël Cornelis behoort met zijn 41 lentes tot deze laatste categorie, al bleef hij zich tot de laatste speelminuten inzetten voor K. Excelsior Zedelgem.

Op 20 april werd in de laatste thuismatch van het afgelopen seizoen afscheid genomen van twee clubiconen. Trainer Marc Calleeuw was 9 seizoenen lang als T1 aan de slag en Michaël Cornelis droeg 6 seizoenen lang het shirt van K. Excelsior Zedelgem. Al betreft het voor laatstgenoemde geen definitief afscheid, vermits hij op 16 juli als T2 het nieuwe seizoen instapt. “Kijk, ik heb bij deze club ongelooflijk mooie momenten beleeft en toen het voorstel kwam om Tom Van Hulle, die doorschuift naar de rol van hoofdcoach, als assistent op te volgen, heb ik niet geaarzeld. Er komt veel op me af natuurlijk, maar ik denk met al mijn ervaring deze taak wel te kunnen invullen”, blikt Cornelis vooruit.

De spelverdeler, die als elfjarige naar Club Brugge trok, werd altijd en overal geroemd om zijn verfijnde traptechniek. “Een rol die ik als T2 bij Zedelgem zal opnemen, is het geven van tips. Jongeren begeleiden in hun verdere stappen om een betere voetballer op een zo hoog mogelijk niveau te worden. Die uitdaging prikkelt me en ik kan dan ook niet wachten om midden juli weer op dat oefenterrein te staan. Wij zijn erin geslaagd de groep, waarin toch wel enkele talenten schuilen, zo goed mogelijk samen te houden en te versterken met enkele jongens, die dit niveau al onder de knie hebben. Samen met Tom proberen om van de mix van jongeren en ervaren spelers een echt geheel te maken, is de taak die ons straks wacht. Een mooie uitdaging ook als kersvers duo”, blik Michaël reeds vooruit naar een nieuw seizoen.

Foto’s: RV K. Excelsior Zedelgem