Thomas Driesen (Handbal Sezoens Achilles Bocholt):”Als je geen prijs kunt pakken, kan je niet anders stellen dat het seizoen niet geslaagd is!”

Deel deze inhoud:

Handbal Sezoens Achilles Bocholt bleef het afgelopen seizoen achter zonder prijs. Het streed op alle fronten wel mee voor de prijzen maar de kast zal niet bijgevuld worden in de Damburg. Zo zinderde de ‘Belle’ nog heel lang na bij Thomas Driesen, de linkerhoek van de Damburgers. Enkele dagen na de toch wel grootste teleurstelling van het afgelopen seizoen vond Driesen toch de tijd bij ons om even terug te blikken op wat gebeurt is en toch ook al vooruit te kijken.

Thomas, als je terugblikt naar het seizoen van Sezoens Achilles Bocholt, tot welke conclusie kom je dan?

“Als Sezoens Achilles Bocholt zijnde is het doel om zoveel mogelijk prijzen te halen op één seizoen. Als dat dat uiteindelijk niet lukt, en je zelfs geen prijs kunt pakken, kan je niet anders stellen dat het seizoen niet geslaagd is. We spelen wel twee finales en daar mogen we best trots op zijn, maar uiteindelijk hebben we niets.”

“Je kan misschien stellen dat we de meest constante ploeg zijn geweest dit jaar, maar dan nog moet je pieken op de meest belangrijke momenten, de finales, en dat hebben we spijtig genoeg niet gedaan. Voor finales in een kolkend Dommelhof, voor misschien wel 2000 man, daar heb je heel het jaar voor getraind. Ik vond het een schitterende beleving om in die sfeer op het veld te staan. Dit was echt promotie voor onze mooie handbalsport!”

Jijzelf zat wel best lekker in de titelmatch afgelopen zaterdag. Welke details hebben dan het verschil gemaakt in deze titelstrijd?

“Zo’n finales zit em inderdaad in de details. We spelen een meer dan degelijke eerste helft en komen comfortabel vijf doelpunten voor, maar spelen die zoals meerdere malen dit seizoen snel kwijt door een mindere periode. Daardoor kom je gelijk aan de helft en wordt het zeer spannend in de tweede helft.  In de tweede helft vond ik ons minder spelen, alleen zat de verdediging wel niet slecht. Wat er op het einde gebeurd? Goh, ik zou het zelfs niet weten. We hebben alles in handen, maar vergeten het af te maken, dat is de wrede kant van de sport.”

Jullie pakken uitzonderlijk geen prijs, op geen enkel front, dat moet hard aankomen maar misschien ook een wake-upcall zijn dat de handbaltop terug breder aan het worden is, en niet enkel in België?

“Het is niet omdat je prijzen pakt in de voorgaande jaren, dat er 0.0 concurrentie is. We hebben voor al die prijzen zeer hard moeten werken en iedere week opnieuw ons niveau moeten halen. Dat was dit jaar misschien niet zo dominant als de voorgaande jaren, maar als je 2 finales speelt en in de halve finale verliest van Vise, doe je wel weer mee voor alle prijzen.”

“Deze keer hebben we gewoon wat pech op de belangrijke momenten en geven we niet thuis als het moet. Concurrentie aan de top zal er volgend jaar evenveel zijn als nu. Het zal kwestie zijn van alles uit de kast te halen en volgend jaar om weer mee te doen en hopelijk wel een prijs binnen te halen.”

Tot slot, na een lang seizoen neem ik aan dat je ook wel even de tijd zal nemen om op vakantie te gaan en het hoofd even leeg te maken voor de start van komend seizoen?

“We komen nog even samen, maar dan is het even goed geweest. Even geen handbal, geen verplichtingen, dat zal deugd doen. Tijd steken in vrienden die we door het jaar niet altijd hebben en mijn vriendin zal ook wel blij zijn dat ik iets meer thuis ben!  En dan beginnen we weer begin augustus aan een nieuw handbalseizoen waar we hopelijk weer mee kunnen doen voor de prijzen.”

Foto: RV Facebook Sezoens Achilles Bocholt