Speelt Eendracht Aalst Ladies (1 nat) haar allerlaatste wedstrijd ?

Deel deze inhoud:

In een seizoen dat voor de Eendracht Aalst Ladies gekenmerkt werd door een sportief hoogtepunt met de titel van vice-kampioen in 1ste nationale, dan kan men ook niet voorbij aan de vele moeilijkheden van de laatste maanden. Zaterdag nemen de dames van coach Patrick Cool het op het kunstgras van TK Meldert op tegen KV Club Brugge B. Gezien de perikelen van de afgelopen maanden, vrezen velen dat met het spelen van deze laatste kompetitiewedstrijd, ook meteen het doek valt. Over de op één na oudste vrouwenclub van het land, hangt immers een dik waas van onzekerheden en vertwijfeling.

De oorsprong van het Aalsterse vrouwenteam is terug te vinden, in het groepje danseressen rond Keizer Kamiel Sergeant. In 1968 werden ‘De Kamillekes’ in het leven geroepen, want de dames wilden naast carnaval beleven ook gewoon voetballen. Met succes trouwens, want naast de vijf landstitels werd ook tweemaal de Beker van België gewonnen. Vermits er binnen de Belgische Voetbalbond nog geen damesvoetbal werd aangeboden, speelden de Ladies oorspronkelijk in een liefhebberscompetitie, om 1977 bij de Belgische Voetbalbond aan te sluiten.

Aan deze rijk gevulde geschiedenis lijkt dus nu een einde te komen. Financiële perikelen liggen aan de basis van de impasse. De ladies lieten het uitblijven van de beloofde gelden, niet aan hun hart komen en bleven sportieve uitdagingen opzoeken. Die verbetenheid leidde tot het behalen van een tweede plaats en de symbolische titel van vice-kampioen. De laatste weken werd wel steeds duidelijker, dat de meeste dames na dit seizoen andere oorden zouden opzoeken. In hoeverre het bestuur een leegloop zal kunnen opvangen, is nog maar de vraag en vandaar dat men in de entourage vreest, dat de wedstrijd van zaterdag wel eens de allerlaatste uit het bestaan zou kunnen zijn. Aan ondersteuning voor de Eendracht Aalst Ladies in hun confrontatatie met KV Club Brugge B zal het alvast niet ontbreken. En dat de sfeer in de kleedkamer opperbest is, bewees de afsluitende training die in ware carnavalstijl, als betrof een training uit de ‘good old days’, werd afgewerkt.