Massale ondersteuning moet KRC Harelbeke (2de klasse A) alsnog redding brengen

Deel deze inhoud:

Wisten de de Ratten zich vorig seizoen twee speeldagen voor het einde te redden, dan zou het voor KRC Harelbeke (2de klasse A) deze keer alsnog op de laatste speeldag kunnen. Eerste vereiste is uiteraard zelf een driepunter op bezoek bij SV Zulte Waregem B en daarnaast is het rekenen op een slipper van Mandel United in het andere degradatieduel op Sparta Petegem.

KRC Harelbeke greep vorige week in het eigen Forestierstadion een voorlaatste kans, door kampioen Eendracht Aalst puntenloos huiswaarts te sturen. Dat het zover is gekomen, heeft een aantal oorzaken. Vooral na februari, had KRC alle moeite van de wereld om nog puntenwinst te boeken. Pas vorige zondag, met de komst van Eendracht Aalst, slaagde paarswit een reeks van 12 wedstrijden zonder zege een halt toe te roepen. Het had voor Harelbeke dus al over en out kunnen zijn, maar precies de winst van vorige zondag, maakt dat KRC alsnog in de running voor het behoud is. Wat daarvoor nodig is, heeft U in onze inleiding al kunnen lezen. Maar dat het vertrouwen er is, om ook deze opdracht tot een goede einde te brengen, konden we opmaken uit de sfeer in de kleedkamer. “Uiteraard hangt er een zekere spankracht rond onze wedstrijd op SV Zulte Waregem B, dat kunnen we niet ontkennen. Maar eigenlijk is dit voor een stuk ook een wedstrijd als een ander. Ons lot hangt zelfs bij winst, niet alleen meer van onszelf af. We gaan gewoon voor die drie punten en zien wel waar het schip strandt”, klint het overtuigend in de kleedkamer.

Gratis toegang voor de paarswitte aanhang

Bewijs dat het geloof in redding er nog altijd is, kan je afleiden uit de geste waarmee Group Daenens en KRC Harelbeke uitpakken. In de wetenschap dat je altijd sterker staat, als je kan rekenen op die 12de man, heeft men besloten het ticket voor de eigen supporters gratis af te leveren. Ophalen kan nog op zaterdag 4 mei tussen 10u en 18u30 in de ticketcaravan en dit tijdens het jeugdtornooi. Als de paarswitte aanhang massaal op dit aanbod ingaat en en de Ratjes even enthousiast op die ondersteuning reageren, zou redding er best wel eens kunnen inzitten.

Foto: RV KRC Harelbeke