Kan KSV Diksmuide B (2de prov W-Vl) geschiedenis schrijven ?

Deel deze inhoud:

De maand mei is voor voetbalteams als een tweede zit in augustus voor studenten. Bij KSV Diksmuide bekijkt men dat toch een beetje anders, want het behalen van de stijgerseindronde met het talententeam, zou best wel eens voor een stukje geschiedenis in het Belgische Voetbal betekenen.

Laat ons niet meteen op de zaken vooruitlopen, maar als het voor KSV Diksmuide B in die nabeurt een beetje wil meezitten, zou er wel eens een promotie naar eerste provinciale kunnen volgen. Of hoe een B-ploeg dan voor de eerste maal in het Belgische Voetbal tot de hoogste provinciale reeks zou doorstoten. Diksmuide B, winnaar van de derde periodetitel, is alvast de ploeg in vorm en treft zondag aan ‘De Pluimen’ reeksgenoot Jong Male, dat op de slotdag van de reguliere kompetitie tegen Daring Brugge op een 5-5-gelijkspel bleef steken. Meteen moest Jong Male de titel laten aan Houthulst A, nadat het haast een kompetitie lang de eerste plaats bekleedde.

KSV Diksmuide B van haar kant, haalde in het derde periodekampioenschap liefst 22 punten en pakte zo de derde periode. Amper drie weken geleden bleef het bij Jong Male zelfs baas met een 1-2-zege. Om maar aan te geven, dat de respectievelijke teams zondag met uiteenlopende gevoelens in die eerste ronde mekaar partij zullen geven. Bij KSV Diksmuide had allicht niemand voor aanvang van dit seizoen verwacht, dat het B-elftal dergelijk exploot zou neerschrijven. Jong Male van haar kant moet proberen zo snel mogelijk de ontgoocheling door te slikken, maar kan je dat zomaar uit die kopjes wissen ? De thuisploeg van afscheidnemend coach Steve Cottry is vastberaden om geschiedenis te schrijven en is Jong Male dan bestand om dat jonge geweld weg te zetten. Antwoord na een allicht spannende wedstrijd zondagmiddag !

Foto: Facebook KSV Diksmuide