RSCA Women pakt zevende titel op rij in Super League!

Deel deze inhoud:

RSCA Women is voor de zevende maal op rij Belgisch landskampioen in het vrouwenvoetbal. Na een al knappe opmerkelijke inhaalrace tijdens de play-offs won de ploeg van trainer Mattheus op eigen veld van KRC Genk Ladies.

RSC Anderlecht begon met twee punten voorsprong aan de slotspeeldag. Standard was de challenger van dienst, dat speelde op Sclessin tegen Club YLA. De opdracht was dus duidelijk voor paars-wit en dat was winnen of minstens een punt pakken.

De thuisploeg ging scherp van start en kreeg na dik zes minuten via Matavkova al een eerste goede kans om de score te openen. De bal belandde echter los in de handen van doelvrouw Claes. Ondertussen sijpelde het bericht binnen in het Lotto Park dat Club YLA 0-1 was voorgekomen in Luik.

Taak dus voor Anderlecht om de score zelf ook snel te openen en dat gebeurde via Sarah Wijnants. Tien minuten later mocht diezelfde Wijnants de score verdubbelen na een enorme blunder van Claes. De 2-0 werd zo met een dikke strik errond op het bord gezet. Even voorbij het halfuur leek de thuisploeg de boeken al vroegtijdig dicht te doen voor RC Genk Ladies. Dan toch Matavkova die volledig vrij de 3-0 mocht binnen buffelen.

Kort daarna onderscheidde Claes zich dan toch door de 4-0 te voorkomen met een ferme beenveeg. Aan de overkant kwam Duisters net te laat op een gemeten voorzet van Luna Vanzeir. Toch was het geen uitstel voor de Genkse aansluitingstreffer. Duisters mocht de 3-1 ruststand op het bord zetten.

Het tegendoelpunt bracht Anderlecht niet uit balans in de tweede helft. Op het uur kwam de 4-1 tot stand via Jacobs. Zo mocht de champagne nu echt wel koud gezet worden om de zevende landstitel in het vrouwenvoetbal te vieren. RC Genk Ladies liet zich vooralsnog niet zomaar naar de slachtbank leiden en prikte de 4-2 binnen via Lameir. Om het evenwel nog spannend te maken achtte Luna Vanzeir een minuut later haar moment gekomen om de 4-3 magistraal binnen te leggen maar de Anderlechtgoalie kon de bal vanonder de lat in corner werken. Het ware duidelijk dat RC Genk Ladies een verdienstelijke partij speelde in het Lotto Park, het tegenwerk bood maar niet de scherprechter kon zijn in het kampioenschap die het misschien wel wou zijn.

Voor RSC Anderlecht Women is het de zevende opéénvolgende titel, de tweede op rij voor Dave Matteus. Na een opmerkelijke inhaalrace in de titelplay-offs mag het zo de champagne alsnog ontkurken.