HC Atomix Dames is de nieuwe kampioen in tweede nationale!

Deel deze inhoud:

In de tweede nationale van het dameshandbal werd de titelstrijd beslecht op de slotspeeldag. Sporting Pelt en Eynatten-Raeren begonnen vroeger aan hun partij dan koploper HC Atomix, dat later in de vooravond United Brussels over de vloer kreeg.

Een titelwedstrijd werd het dus sowieso in Den Dijk te Haacht waar HC Atomix eigenlijk na afloop van de wedstrijd in Pelt al wist dat het de nieuwe kampioen is. Maar de wedstrijd van de Vlaams-Brabanders moest wel nog worden afgewerkt. In een zenuwachtige eerste helft met lage scores was de stand bij de rust slechts 5-6.

Wilde het de titel voor eigen supporters eigen glans geven moest de thuisploeg in de tweede helft wel trachten afstand te nemen van United Brussels, dat stug voor de dag kwam. Bij de start van die tweede helft sijpelde het nieuws wel binnen dat Sporting Pelt zelf had verloren en dat zo HC Atomix de nieuwe kampioen handbal is geworden in de tweede nationale.

Zo bekroont coach Bjorn Timmermans zijn overstap naar HC Atomix dames met al direct een titel. Na zijn actieve trainersperiode bij de heren van Sporting Pelt wilde Timmermans een stap terugzetten maar toch ging hij dit seizoen vol overtuiging aan de slag als coach van de dames bij HC Atomix, en met succes.

Nog even terug naar de wedstrijd dan, tien minuten voor tijd was de stand in Haacht 16-16. De partij werd daarna even stilgelegd toen een speelster van United Brussels slecht neerkwam.

Sporting Pelt – Eynatten-Raeren

Sporting Pelt begon goed aan haar partij maar moest na twintig minuten wel toestaan dat Eynatten op gelijk hoogte kwam met de 9-9. De ruststand was in het Peltse Dommelhof 12-11, een kleine marge voor de Limburgers dus. Na de rust ging het lange tijd gelijk op maar in het slot van de wedstrijd moest de thuisploeg het overwicht aan Eynatten laten. De eindscore van 23-25 stond het op het scorebord.