Ben Santermans (KFC Houtvenne): “Mogen trots zijn op het seizoen dat we gedraaid hebben!”

Deel deze inhoud:

Voor tweedenationaler KFC Houtvenne is het huidige voetbalseizoen ondertussen al een paar weken afgelopen. Tijd dus om een balans op te maken en vooruit te kijken op het komende seizoen. Dat deden we met Ben Santermans.

Ben, maak eens de algemene balans op van het afgelopen seizoen?

“Die is zeer positief als je ziet dat we tot het einde meestrijden voor een eindrondeticket. Dat was ook wel binnen het team de doelstelling om dat te halen, in de laatste wedstrijden hebben we net niet genoeg die punten over de streep kunnen trekken maar ik denk dat we heel trots mogen zijn op het seizoen wat wij gedraaid hebben.”

“Zoals je zelf aanhaalt, het eerste seizoen in tweede amateur en toch mooi in die top-vijf staan, uiteraard hoop ik dat we daar volgend seizoen nog iets kunnen bij duwen.”

Wat mag de ambitie zijn het komende seizoen?

“Je moet altijd rekening houden dat wij ook afhankelijk zijn van KVC Westerlo uiteraard. Iedereen weet dat ondertussen dat zij onze visie voor een groot stuk mee bepalen maar we gaan ervanuit dat we met dit team kunnen verder bouwen, daar nog wat spelers kunnen bij duwen en toch volgend seizoen voor de prijzen kunnen meedoen. We gaan zien of we dat effectief kunnen halen maar daar heb ik wel vertrouwen in.”