Sportief directeur Raf Kerkhofs (Belisia SV) haalt vervanger voor vertrekkende Bounou

Deel deze inhoud:

Als verantwoordelijke voor het transferbeleid bij kampioen Belisia SV, moet Raf Kerkhofs er toch wel enkele slapeloze nachten hebben opzitten. Enkele weken geleden was hij nog zo trots om mee te geven, dat dribbelkont Mehdi Bounou (rechts op de foto, nvdr) mondeling had toegezegd voor een verlengd verblijf bij de Bilzerse club. Getackeld door de flitsende beweging waarmee Bounou zijn gegeven woord terugnam, om toe te happen in de Hasseltse zak geld, zat Raf even met de handen in het haar.

Niet voor lang echter, want met Bernd Stassen (23) kon hij meteen een jongen van het huis als nieuwkomer presenteren. Stassen koos na blessureleed twee seizoenen geleden voor een overstap naar KSK Tongeren. Hij zocht en vond er weer het vertrouwen om sterker uit die vervelende knieblessures te stappen, groeide bij Tongeren uit tot één van de spelbepalende figuren en lijkt klaar om zijn plaats bij Belisia weer in te nemen. Zijn terugkeer naar de ‘Katteberg’ werd bij de achterban alvast op handgeklap onthaald en ontlokte reacties als ‘Het is goed om weer een jongen van hier terug bij het team te hebben’.

Wat Raf Kerkhofs uit de ‘soap’ rond Bounou wel moet meenemen, is dat je in het harde voetbalwereldje nooit het vel van de beer mag verkopen, voor hij geschoten is. Beter een dagje langer wachten tot de kogel van de pen eindelijk het papier bereikt heeft, dan een ‘woord’ voor waarheid aan te nemen. Het is maar de vraag of in de nasleep van dit verhaal, nog meer ‘verrassingen’ te wachten staan. Verschillende spelers van Belisia SV prijken immers op de verlanglijstjes bij andere clubs. Jongens als Wijnen, Cascio of Ernens speelden ook hun rol in het kampioenschap, waarbij Belisia grote concurrent Sporting Hasselt finaal de loef afstak. Christophe Martin Suarez verlaat de club en komt volgend seizoen voor Kelmis uit. Antwoord op alle vragen mogelijk op 12 juli, wanneer coach Mirko Licata zijn oefencampagne op gang brengt.