Jarne Lesuisse (Hubo Limburg United): “We gaan naar Mechelen om het af te maken!”

Deel deze inhoud:

De heenwedstrijd in de kwartfinales van de Belgische play-offs won Hubo Limburg United met 90-84 van Kangoeroes Mechelen. Een walk-over werd het zeker niet. Gelukkig heeft T1 Raymond Westphalen meerdere jongens in zijn kern die een wedstrijd kunnen beslissen of het voortouw nemen. Woensdagavond werd het andermaal de talentrijke Jarne Lesuisse, die zijn team op sleeptouw nam en topschutter werd met 17 punten. Vrijdagavond willen de boys van T1 Tony Van den Bosch een belle afdwingen. Hubo gaat naar Mechelen om het af te maken.

“Dat is alleszins de bedoeling”, stelde een vernuftige Jarne Lesuisse. “We zullen waakzaam moeten zijn en zeker bepaalde dingen beter uitvoeren dan woensdagavond. Onze defense was bij momenten ondermaats. Lieten Mechelen te veel ruimte, zodat die vlot hun shots konden nemen. Daar moeten we vrijdagavond in de ‘Winketkaai’ voorzichtig mee zijn, want we mogen ons niet laten verrassen. Kangoeroes gaat ons agressief ontvangen en alles op alles zetten om een belle op zondag te kunnen afdwingen. Het is voor iedereen een lang seizoen en daarom moeten we zeker trachten het vrijdagavond af te maken. Want er zijn nog zware duels in het vooruitzicht.”

Voorzitter Maarten Bostyn zei mij na de partij dat hij blij was om te zien dat Jarne Lesuisse net op tijd weer zijn topvorm heeft gevonden.

“Wat wil je dat ik daar op moet zeggen?”, stelde de 23-jarige Jarne Lesuisse. “Fijn om te horen dat onze voorzitter tevreden was over mijn prestatie. Ik heb inderdaad enkele mindere wedstrijden gespeeld, maar daar hebben we het vorige week nog over gehad. De laatste drie wedstrijden loopt het lekker en ik heb inderdaad weer mijn oude niveau teruggevonden. Tja, ik ben altijd keihard blijven werken en ik ga zeggen wat jij altijd schrijft (lacht). Talent komt altijd bovendrijven. De zege tegen Mechelen is overigens de verdienste van heel de ploeg. Het was zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar in de play-offs telt alleen het resultaat. We gaan dan ook met goede moed naar Mechelen. Het zal opnieuw een zware dobber gaan worden, maar ik heb vertrouwen in een goede afloop”, besluit Truienaar Lesuisse.