KRC Genk wint eerste oefenwedstrijd bij RC Hades met 1-4!

Deel deze inhoud:

Het was voor beide ploegen uitkijken naar de nieuwe gezichten. Daarvoor zijn uiteraard de oefenwedstrijden. Bij RC Hades vele nieuwe spelers en die lieten met zijn allen meteen een goede indruk.

Voor KRC Genk het eerste oefenduel en de aandacht ging natuurlijk naar de nieuwe coach Thorsten Fink en zijn twee sterkhouders Matte Smets en Jarne Steuckers van vorig seizoen bij STVV. Genk kreeg veel kansen in een sterke eerste helft, maar de ervaren doelman Dries Gijbels toonde zijn klasse. Uiteindelijk won Genk met 1-4!

Tolu trefzeker!

Eerst liet hij een aantal kansen liggen, maar vlak voor het halfuur, na een voorzet van een bedrijvige Jarne Steuckers, kon Tolu toeslaan. In de slotfase van de eerste helft deden de Genkenaars dat nog drie keer. Na de rust een nieuw elftal tussen de lijnen en dat was te merken aan het spelbeeld. Een moedig Hades, dat regelmatig doelman Penders op de korrel nam kon verdiend milderen. Aanvaller Ricardo Kessels deed dat feilloos vanop de stip. Doelpunten: 28′ Tolu 0-1, 36′ Adedeji 0-2, 39′ Tolu 0-3, 45′ Ouattara 0-4, 73′ Kessels 1-4.