RC Gent vindt nieuwe T1 als vervanger voor ex-spits KAA Gent

Deel deze inhoud:

Tweedenationaler Racing Gent heeft zijn nieuwe coach beet. De 51-jarige Bart Van Renterghem neemt het roer over van ex-Gentspits en toenmalig T1 Elimane Coulibaly.

Die laatstgenoemde zijn contract liep af in Gent en dus moest de club op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Die vond het met Van Renterghem, die geen onbekende is in het Gentse. Hij was al actief bij de Buffalo’s, met wie Racing Gent een samenwerking lopende heeft, als coach van de U21 tussen 2016 en 2019. Ook in de scoutingscel was de coach actief bij de eersteklasser.

Als hoofdcoach was Van Renterghem eerder actief bij Eendracht Aalst en KSK Ronse. De keuze voor Racing Gent was voor de 51-jarige Van Renterghem vrij makkelijk omdat hij veel belang hecht aan de link tussen Racing Gent en KAA Gent.

“De link tussen beide clubs is onmiskenbaar. Het project waarbij we elkaar beter kunnen maken, spreekt me erg aan. Voorts is het belangrijk dat Racing zijn Gentse karakter bewaart. Daar wil ik mee over waken”, zegt hij op de clubwebsite van de Oost-Vlamingen.

Foto: RV Racing Gent