KRC Genk wint eerste oefenwedstrijd bij RC Hades met 1-4!

KRC Genk

Deel deze inhoud:

Het was in de confrontatie tussen Rc Hades en KRC Genk uitkijken naar de nieuwe gezichten, het doel toch van dergelijk oefenduel. Bij RC Hades veel nieuwe spelers en die lieten met zijn allen meteen een goede indruk.

Voor KRC Genk betekende dit het eerste oefenduel . Uiteraard ging de aandacht naar de nieuwe coach Thorsten Fink.  Ook Matte Smets en Jarne Steuckers, twee sterkhouders vorig seizoen bij STVV, mochten zich in extra belangstelling wentelen. KRC Genk kreeg veel kansen in een sterke eerste helft, maar tot halfweg toonde de ervaren doelman, Dries Gijbels, telkens zijn klasse.

Tolu

Lag het aan de sterke prestatie van de thuisportier of was het toch eerder een minder efficiënt afwerken van de gasten. Tolu Arokodare sprong daarbij het meest in het oog. Eerst liet hij nog een aantal mogelijk onbenut of kwam hij niet voorbij Gijbels. Op het halfuur lukte dat toch bij een voorzet van de bedrijvige Jarne Steuckers. In de slotfase van de eerste helft scoorden de Genkenaars nog drie keer. Na de rust verscheen een nieuw elftal tussen de lijnen en dat was te merken aan het spelbeeld. Een moedig Hades, dat regelmatig doelman Penders op de korrel nam, kon verdiend milderen. Aanvaller Ricardo Kessels deed dat feilloos vanop de stip. Doelpunten: 28′ Tolu 0-1, 36′ Adedeji 0-2, 39′ Tolu 0-3, 45′ Ouattara 0-4, 73′ Kessels 1-4.