KFC Broechem voor het eerst naar eerste provinciale

Deel deze inhoud:

Nooit speelde KFC Broechem hoger dan tweede provinciale. Na de 2-1-zege tegen Sporting Club Duffel in het tweede eindrondeduel, verzekeren de jongens van coach Kristof Pauwels zich van promotie naar eerste provinciale. Voor het eerst in haar bestaan, zal roodzwart op het hoogste provinciale niveau uitkomen.

KFC Broechem is een team dat volop kansen geeft aan de eigen jeugd of jongens uit de eigen regio. De promotie zal bij de nuchtere beleidsmensen ook niet tot buitensporige acties leiden. Bij de club wil men trouwens de filosofie eigen blijven. Als je bedenkt dat de voorbije maanden de groepsgeest precies op de moeilijke momenten voor het verschil zorgde, dan begrijp je allicht dat een vereniging als Broechem niet zomaar overstag gaat.

Uiteraard is men zich bij roodzwart bewust van de gevaren, die een stap hogerop met zich meebrengt. Trainer Kristof Pauwels maakt ons wegwijs naar de volgende stap binnen de clubgeschiedenis. “Afgelopen zomer hebben we niet zo gek veel versterking binnengehaald. Je moet een goede clubwerking ook trachten te onderschrijven, door de jeugd kansen te geven. Als je dan ziet, dat die groep ook op de moeilijke momenten aan mekaar gaat klitten en de jongens mekaar ondersteunen, dan mag je sportieve ambitie vanuit de spelersgroep nooit afremmen. Gaandeweg zag je immers die overtuiging groter worden, om de stap hogerop te zetten en precies die kameraadschap mag je als één van de pijlers tot dit succes noemen. Ook naar volgend seizoen toe, zullen wij niet afwijken van de filosofie eigen aan deze club. Er zullen wat versterkingen aangetrokken worden, waardoor wij ook in eerste provinciale ons mannetje moeten kunnen staan. Met Zandhoven en Ranst krijgen we er alvast een paar leuke derby’s bij”, blikt Pauwels vooruit. De club, waar o.m. Jurgen Cavens en Tuur Dierckx hun eerste voetbalstapjes zetten, lijkt niet te kunnen wachten op dat eerste seizoen in eerste provinciale ooit, maar later deze maand wacht er toch nog dat galabal. Ongetwijfeld ook een moment om naar uit te kijken.