Alexander Maes (KSC Lokeren-Temse) trekt naar Thibaut Courtois en Madrid

Deel deze inhoud:

Alexander Maes (KSC Lokeren-Temse) kwam door een schorsing zaterdagavond niet in meer in actie op bezoek bij Thes Sport en nam vorige week al afscheid van zijn huidige club. De 32-jarige Maasmechelaar, niet langer onomstreden titularis bij de Waaslanders, verhuist naar de Spaanse hoofdstad Madrid, waar hij een nieuwe sportieve uitdaging zoekt.

 

Niet dat Real of Atletico nu meteen de nieuwe voetbalclub zal worden, maar Maes heeft op dit moment wel contacten met enkele clubs uit de buurt, waar hij zijn voetballoopbaan zal voortzetten. De hoofdreden voor zijn verhuis naar de stad waar boezemvriend Thibaut Courtois op handen wordt gedragen, moet precies in die vriendschapsband gezocht worden. De voormalige voetballer van o.m. Willem II, Hades, Lommel, Beerschot-Wilrijk, Lierse Kempenzonen en KSC Lokeren, wil er namelijk ook timmeren aan een professionele loopbaan.

Thibaut Courtois zette in Madrid de voorbije jaren enkele projecten op poten en stelde Maes voor om met hem samen te werken. “Met ons gezinnetje met 2 kleine kinderen, was dit het ideale moment om die stap te zetten. Wat de samenwerking precies zal inhouden, moet de volgende weken en maanden nog duidelijk worden, maar het ligt wel in de bedoeling om Thibaut in die verschillende projecten bij te staan en voor een deel te ontlasten. Vermits het voetbalspelletje mij altijd heeft geboeid en die goesting ook niet is verdwenen de voorbije maanden, ondanks het feit dat ik meer dan me lief was op de bank moest plaatsnemen, zoek ik ginder ook een uitlaatklep in het voetbal. Waar ik precies als voetballer aan de slag ga, is nog even afwachten. Contacten zijn er alvast met enkele teams uit de tweede, derde en vierde klasse. Ik hoef je allicht niet te vertellen, dat ik ook daar enige ambitie wil tonen, maar eerst willen we in de eerste plaats toch ook als gezin onze plaats vinden”, kijkt Alexander Maes met zijn geliefden uit naar de volgende maanden.

Foto: RV KSC Lokeren-Temse