Hubo Limburg United wint belle van Kangoeroes Mechelen en stoot door naar de halve finales tegen Antwerp Giants!

Deel deze inhoud:

Zondagnamiddag 15u met een stralend zonnetje. Logisch dat de ‘Alverberg’ niet uitverkocht was, maar de aanwezige fans zorgden toch voor een geweldige sfeer. Het werd bij momenten een fysieke veldslag tussen Hubo Limburg United en Kangoeroes Mechelen. Vooral na de rust namen de boys van T1 Raymond Westphalen de partij in handen en wonnen de belle verdiend met 81-69. Lang genieten zal United niet kunnen, want woensdag wacht al de eerste partij, van best of vijf wedstrijden, in de halve finales bij Antwerp Giants.  

Kangoeroes opende sterk langs uitblinker Augustas Peciukevicius en Mitchell Lightfoot. Snel bleek het een fysieke veldslag te gaan worden en Mechelen kon het eerste quarter voor hun rekening nemen (17-22). Het sein voor Hubo om wakker te schieten en een versnelling hoger te slaan. Onder impuls van een subliem kwartet Serron, Hammonds, Delalieux en De Zeeuw werden de Limburgers baas. Jonas Delalieux bracht zijn team op vijf minuten van de rust voor het eerst op voorsprong (28-27). Het bleef bitsig met stevige duels en het publiek ging fel te keer tegen de refs, die niet echt de feeling hadden om zo een wedstrijd een goede banen te leiden. Bij de rust (38-36) bleef alles mogelijk. Na de frisdrank en peptalk van de staf kwam United nog scherper voor de dag. Met een geweldige winnaarsmentaliteit kon United een kloof slaan (Q3 63-54). In het laatste schuifje behield Hubo de controle, al was er even een zwak moment, zodat Wen Mukubu zijn team weer even hoop gaf (71-64), maar Delalieux en Serron veegden die hoop snel weg. Verdiende zege voor Hubo en daar was iedereen het over eens.

T1 Tony Van den Bosch

“De overwinning van Limburg is zeker verdiend”, stelde bezoekende coach Tony Van den Bosch. “Toch wil ik graag mijn zegje eens doen en daarvoor neem ik ook geen blad voor de mond. Scheidsrechter van het jaar Nick Van Den Broeck zal ongetwijfeld voor de buis hebben gehangen en gekeken naar deze belle. Dan stel ik mij de vraag, waarom is zo een topscheidsrechter hier namiddag niet aanwezig? Er is slechts één wedstrijd en het gaat om een plaats voor de halve finales van de Belgische play-offs. Kan iemand mij dat uitleggen? Pas op, ik ben geen slechte verliezer hoor, want wat ik nu zal zeggen heeft betrekking op beide ploegen. Deze drie heren hadden totaal geen feeling over de aard en inzet van deze belle. Een vat vol met foute beslissingen en vaak tegenstrijdig. Eens mocht je wel duwen, de andere keer werd dan gefloten voor een futiliteit. Enfin, dat wilde ik even kwijt. Los daarvan was Limburg vooral na de rust de betere ploeg. Zij speelden Elite Gold en wij Silver League. Dat merk je op cruciale momenten. Toch ben ik zeer trots op mijn team. We hebben er een derde wedstrijd kunnen uitsleuren en dat is fantastisch. Ook deze namiddag brachten we de nodige agressiviteit en ik kan niet anders dan tevreden zijn over hun inzet en mentaliteit. Ook wil ik zeker een pluim geven aan onze Litouwse spelmaker Peciukevicius. Hij speelde een fantastische wedstrijd. Nu gaat de riem af en vertrek ik naar Spanje. Bedankt jongens voor jullie aandacht en veel succes tegen Antwerp Giants.”

T1 Raymond Westphalen

“Ik kan mijn collega bijtreden in de stelling over de refs”, stelde succescoach Westphalen. “Bij momenten lieten ze te veel toe en anderzijds werden er technische fouten gegeven voor een pietluttigheid. De mannen bereiden zich niet optimaal voor op zulke belangrijke wedstrijden. Op een bepaald moment vroeg ik na een duel tussen Lightfoot en De Zeeuw of ze de voorbije twee wedstrijden tussen ons niet hadden gezien. Neen dus. Hoe kan je dan een wedstrijd aanvoelen? Soit. Terug naar de realiteit. We hebben lessen getrokken na vrijdag. We stonden scherp en iedereen vocht voor elkaar. De mentaliteit van mijn jongens is superieur. Neem nu het voorbeeld van Jarne Lesuisse. Liep vrijdag een gezwollen knie op en kon normaal niet spelen. Hij belde mij nog vanmorgen om te zeggen dat hij toch absoluut wou aantreden. Ik heb hem grotendeels laten rusten, want er staan natuurlijk nog stevige duels tegen de Giants op het menu. Ook wonderbaarlijk dat Myles Cale kon aantreden. Of het niet een tactische zet was om mijn collega Van den Bosch om de tuin te leiden? Neen hoor. Cale sloeg zijn voet om en op de echo zag het niet rooskleurig uit. Gelukkig kon hij wel aantreden, want hij is belangrijk voor ons. Woensdag is er al de eerste partij bij Antwerp Giants. Ach, eerst genieten van deze zonnige avond en verder vooral rusten en wat beelden bekijken.”

TOP 3 SCOORDERS:

HUBO LIMBURG UNITED: Delalieux 20, Cale 19, Serron 17.

KANGOEROES MECHELEN: Peciukevicius 18, Mukubu 11, Lightfoot 9.