Winst voor Sparta Petegem (2de klasse A) blijkt onvoldoende om degradatie te ontlopen.

Deel deze inhoud:

Afgelopen week hadden we het op deze pagina al over de behoudsstrijd van KRC Harelbeke. Konden de ratten op bezoek bij SV Zulte Waregem B zelf de winst behalen, dan nog moesten zij wachten op het resultaat van Mandel United. Die ploeg vocht immers gelijktijdig een degradatieduel uit op het terrein van Sparta Petegem. De Spartanen namen vlot de maat van Mandel United, maar konden door de 1-2-zege van KRC Harelbeke de degradatie dus niet ontlopen.

Onwaarschijnlijk plot dus op de laatste speeldag, waarbij Harelbeke er voor de tweede keer op rij in slaagde alsnog de degradatie te ontlopen. Onwaarschijnlijk ook voor Sparta, dat tot de laatste minuut vocht om het verblijf in tweede klasse te verlengen, maar ondanks de behaalde 38 punten volgend seizoen dan in derde klasse aan de slag moet.

“In de sport liggen winst of verlies, vreugde of ontgoocheling, vaak erg dicht bij mekaar. Ik zal allicht geen open deur intrappen, als ik vertel dat dit bij de club, staf en spelersgroep hard is aangekomen. Maar goed, deze terugkeer naar derde is zeker niet te wijten aan onze laatste weken, maar moet vroeger op het seizoen gezocht worden”, licht voorzitter Patrick Walgraeve toe. “Er was al die slechte seizoenstart, die ons tot een vroege trainerswissel dwong. Nadien kregen we ook af te rekenen met zware blessurelast van enkele spelbepalende jongens. We hebben dat proberen recht te trekken, maar zijn daar uiteindelijk dus niet in geslaagd. In zak en as in een hoekje blijven zitten, heeft geen zin. Het is zaak zo snel mogelijk de rug te rechten en ons te wapenen voor volgend seizoen. Hier dreigt alvast geen leegloop, maar het is duidelijk dat we zo snel mogelijk werk moeten maken van een nieuwe T1 en in samenspraak met deze man onze kern naar volgend seizoen toe, uit te bouwen”, probeert de clubvoorzitter weer alle moed bijeen te rapen.

Ook bij Mandel United probeert men op te staan na de voorbije teleurstellende maanden. De mannen uit Ninove misten op een haartje na de tweede periodetitel, maar moesten nadien lijdzaam vaststellen, hoe het team steeds verder wegzakte. Met amper 5 punten en 3 (!) gescoorde doelpunten uit de laatste tien wedstrijden, moet niet ver gezocht worden naar de oorzaak van de degradatie. Meteen ook een tweede degradatie op rij, al probeert men de volgende weken bij Mandel United zaken op orde te stellen en de kern te vormen met het oog op volgend seizoen. Met welke trainersstaf en welke spelers, zal zo snel mogelijk gecommuniceerd worden.

Foto’s: RV Mandel United en Sparta Petegem