Hubo Limburg United laat Alverberg ontploffen na nipte zege ‘on the buzzer’ en dwingt Antwerp Giants vrijdag tot een vijfde wedstrijd!

Deel deze inhoud:

Wat een thriller van formaat. Niemand had zo een scenario durven voorspellen. Suspense van de bovenste plank en slecht voor hartlijders. Op twee seconden van het einde tekende topcoach Raymond Westphalen een plannetje. De bal moest snel bij Toon Ceyssens komen en dat lukte ook. De afvallende bal werd afgewerkt door een sublieme klasbak Jonas Delalieux en de thuisaanhang was door het dolle heen bij de 71-70-overwinning. Komende vrijdag zal de beslissing vallen in de Lotto Arena. Veel spelers zitten op hun tandvlees, want die fysieke veldslagen beginnen uiteraard door te wegen. Hubo Limburg United zakt sowieso af naar Deurne met een rugzak vol vertrouwen.

 

Hubo schoot sterk uit de startblokken en bij de Giants vielen de shots niet. Toch kon Antwerp het eerste quarter afsluiten met een nipte (17-18) voorsprong. Het tweede schuifje werd dramatisch voor de Sinjoren. United schakelde een versnelling hoger en was subliem in defense. Mister Q nam zijn team met acht punten op rij op sleeptouw en de Giants waren even compleet het noorden kwijt en kregen een 16-0! om de oren. Bij de rust (38-26) stond er een mooie kloof voor de thuisploeg. Na de peptalk Ivica Skelin gingen de Giants het meer inside opzoeken. Limburg bleef knokken en behield een voorsprong (Q3 56-51). Myles Cale hield de hoop levend bij de start van het laatste luik, maar iedereen voelde de bui reeds hangen. Jovanovic een moeilijk af te stoppen beer van een vent liet Antwerp naderen en Van Buggenhout bracht de bordjes in evenwicht (66-66) op 1’50” van het einde. Bolton zorgde zelfs voor een voorsprong. De slotminuten waren zenuwslopend en op twee seconden van het einde scoorde Jovanovic 69-70. Buit binnen en op naar de finale dachten de meegereisde Antwerpse supporters, maar daar dacht Jonas Delalieux anders over.

Matchwinnaar Jonas Delalieux

“We speelden drie quarters erg sterk”, wist de ervaren sterkhouder Jonas Delalieux. “Vooral defensief konden we geweldig standhouden. Tot in de slotfase we domme beslissingen gingen nemen en te veel balverlies leden. Hieruit moeten we lessen trekken. We hebben gestreden als leeuwen en dat moeten we nu vrijdag opnieuw gaan doen. Of ik moe ben? Nooit man. Ik blijf alles geven tot de laatste snik en als we op deze manier ons kunnen presenteren in de Lotto Arena maken we zeker kans om door te stoten naar de finale.”

T1 Raymond Westphalen

“We hebben gespeeld om niet naar huis te moeten gaan”, stelde de Tongerse succescoach. Dat was zichtbaar voor iedereen. Dit Hubo is geen ploeg die van ophouden weet. Iedereen heeft gevochten als leeuwen. Chapeau voor mijn jongens. Inside onze zwakke plek? Bwa, je kan natuurlijk niet beletten dat ervaren kerels als Jovanovic niet gaan scoren, maar mijn jongens Toon Ceyssens en de 17-jarige Oskar Giltay hebben het uitstekend gedaan. Wat een vechtlust en geweldige mentaliteit. Ik wil deze gasten dan ook een extra pluim geven. Maar nogmaals dit was een overwinning van gans het team.”

T1 Ivica Skelin

“We hebben de wedstrijd verloren door ons zwak tweede quarter”, wist Giant-coach Ivica Skelin. “Onze shots vielen niet en het ontbrak ook aan een tikkeltje geluk. Dat je in zulke hard bevochten wedstrijden wel kan gebruiken. Op de valreep nipt verliezen doet pijn, maar ik wil mijn collega zeker proficiat wensen. Het is een verdiende overwinning voor Hubo Limburg United. Of ik tactisch nog aanpassingen zal doen voor vrijdag? Neen hoor. De tijdspanne is te kort. Vooral de nodige rust nemen en vrijdag alles geven. De intensiteit zal de doorslag geven.”

TOP 3 SCOORDERS:

HUBO LIMBURG UNITED: Cale 18, Delalieux 17, Serron 14.

ANTWERP GIANTS: Bolton 22, Jovanovic 21, Kreuser 11.

PS: Foto’s Wim Van Mele.