Nieuweling Jinze Joris (Acrog Tormans) vervoegt leraar geschiedenis op de erelijst in Bierbeek

Deel deze inhoud:

Opvallendste naam aan de start van de Kermisprijs voor Nieuwelingen in Bierbeek, was zeker Jinze Joris. De knaap uit Blaasveld, die eerder dit seizoen met een indrukwekkende solo de Ronde van Vlaanderen op zijn naam schreef, liet de concurrentie alvast niet aan zet komen. Met een uithaal in de tweede ronde snelde hij uiteindelijk met vele minuten voorsprong naar zijn tiende zege van het seizoen.

“Ik wou niet alleen de benen nog eens een keertje testen, maar bovendien niet gedwongen in het verweer gestopt worden. De beste manier om dat te voorkomen, is zelf ten aanval trekken. Best ver nog, als je al in de tweede ronde er vanonder muist. Ik kon snel een kloofje slaan, had nadien het juiste ritme te pakken en kon steeds verder weg lopen”, blikt Jinze terug op het koersverhaal.

Joris, combineerde tot zijn 14de wielrennen met atletiek, waarbij hij op de langere afstanden enkele keren tot Belgisch Kampioen gekroond werd. Nadien legde hij zich volledig toe op de wielersport en ook daar bleef het niet bij gewoon wat meedraaien. Begin vorige maand kroonde hij zich voor de tweede opeenvolgende keer tot Belgisch kampioen tijdrijden, om dik twee maanden later dus de Ronde van Vlaanderen te winnen. ‘Een herinnering voor het leven’ omschreef Joris zijn zege, al zal hij maandagmorgen op school ook wel een steekje plaatsen naar Gregory Camerlinckx, zijn leraar geschiedenis. “Hij heeft ook aan wielrennen gedaan en behaalde begin deze eeuw (2003 als ik me niet vergis) een zege in Bierbeek. Ik heb daar gedurende mijn solo wel aan gedacht en zal hem dat maandag ook even influisteren. Vanaf nu staan we dus samen op die erelijst in Bierbeek. Mijn verdere doelen dit seizoen ? In de zomermaanden zal ik voornamelijk in het buitenland actief zijn, maar er is midden augustus natuurlijk ook nog het Belgisch Kampioenschap. Ik zal daar allicht niet de enige renner met ambitie zijn, maar we bekijken wel hoe het dan met mijn conditie gesteld is”, aldus Joris Jinze. Dat de knaap duidelijk over talent en inhoud beschikt, is naast zijn mondige vaardigheid, een troef op weg naar een mogelijke profcarrière.

Foto’s: RV Acrog Tormans