Extra versterking voor Unico Tongeren met klasbak Sofiane Boumediene!

Deel deze inhoud:

Regisseur Peter Boeckx zal nog een tijdje moeten blijven draaien bij Unico Tongeren voor zijn nieuwe serie Boma’s op Play4, want voorzitter Peter Nelissen toverde weer een opmerkelijke transfer uit zijn hoed. In het Luikse bij Faimes speelde de klasrijke Sofiane Boumediene een uitstekend seizoen. Faimes kon de promotie afdwingen naar eerste provinciale, maar Boumediene koos toch voor een nieuwe uitdaging in derde provinciale bij Unico Tongeren.

Unico Tongeren kan terugblikken op een sterk seizoen. Alleen de kers op de taart ontbrak door het missen van de promotie met zowel de A- als B-ploeg. Voorzitter Peter Nelissen barst van de ambities en moest enkele dagen bekomen van die mokerslag, maar snel was er de strijdvaardigheid om het nieuwe seizoen voor te bereiden. De aanwinsten tot dusver zijn klinkende namen. Ben Bamps komt van Moelingen, Jelle Jadoulle van Vechmaal, Julien Kachala van Diest. De Pool Mateusz Sobolewski van Borgloon en nog enkele grote talenten met Stef Vanderbeuken en Loïc Martin die overkomen van Vlijtingen. Verder is Moussa Camara dan uiteindelijk speelgerechtigd voor het komende seizoen. Toch is de honger niet gestild, want nu ook nog de 29-jarige polyvalente flankspeler Sofiane Boumediene. In het Limburgse zeker een klinkende naam, want de Luikenaar heeft reeds meerdere watertjes doorzwommen. Hij speelde voor SK Moelingen, Vlijtingen, Schoonbeek-Beverst (D3), Bilzen-Waltwilder (D3), FC Landen, JS Fize, Mormont en Faimes.

Sofiane met alle respect, maar waarom de keuze voor Unico Tongeren, want op papier toch een stap achteruit?

“In plaats van met Faimes naar eerste provinciale zal ik volgend seizoen inderdaad in derde provinciale gaan spelen, maar dat is zeker geen stap achteruit”, klinkt de Koning van de assists, dit seizoen 15, ergens verrassend. “Het project van Unico Tongeren is uniek op alle vlakken. Ik ben een Luikenaar, maar Limburg is mijn tweede thuis. Het niveau van Unico Tongeren kan je zeker plaatsen naast meerdere clubs uit de Luikse eerste provinciale reeks. Het is misschien raar dat ik dit ga zeggen, maar spelen in Luik is niet zo plezant. Waarom niet? Moeilijke mentaliteit. Ik ben een vechter en zal nooit een training overslaan. Voetbal is mijn passie. Ik leef voor mijn sport en de ambities van voorzitter Peter Nelissen zijn fantastisch. Hij wil elk seizoen groeien en ik wil mijn steentje bijdragen om met deze warme club te mikken op de titel. Het voetbal leeft enorm bij Unico Tongeren. Zelden of nooit gezien in het provinciaal voetbal. De stap naar Unico zetten was voor mij vrij gemakkelijk. Ik heb met doelman Dennis Heyninck, Maarten Boelen en Arnaud Demarteau drie goede vrienden die mij op de hoogte konden brengen over het reilen en zeilen binnen de club. Na een goed gesprek met de preses was de deal snel in kannen en kruiken.”

Appartement in Tongeren

“Ik overweeg zelfs om uit te kijken naar een appartement in Tongeren”, komt de sympathieke Sofiane verrassend uit de hoek. “Ik ben ook vrij goed in het zaalvoetbal en ga misschien mijn handtekening zetten bij FT Tongeren. Fysiek ben ik in topvorm en op mijn leeftijd heb ik nog mooie jaren in het verschiet. Nu woon ik op een boogscheut van Sclessin, de thuishaven van Standard Luik. Ja, net zoals doelman Heyninck ben ik een vurige supporter van Standard. Momenteel is de situatie rampzalig. Hopelijk komt er snel licht in de duisternis, want deze prachtige club mag niet verdwijnen.”