Thibault Vanderhaegen eerste versterking voor Hubo Limburg United!

Deel deze inhoud:

Met het signen van Thibault Vanderhaegen (Kortrijk, 16 februari 1998) voor 3 seizoenen heeft Hubo Limburg United haar eerste transfer voor komend seizoen beet. De 26-jarige power forward komt over van Leuven Bears.

De 26-jarige Vanderhaegen zette zijn eerste basketstappen bij Ronse-Kluisbergen en Basket Waregem, alvorens hij in 2013 de overstap maakte naar de jeugdwerking van Oostende. Na kampioen te spelen in tweede klasse, stak de power forward in 2018 de landsgrenzen over om zijn profdebuut te maken bij Den Helder.

Na twee seizoenen keerde hij terug naar België om de rangen bij de Leuven Bears te vervoegen, waar hij uiteindelijk vier seizoenen zou blijven. In de zomer van 2022 maakte Thibault zijn debuut bij de Belgian Lions, in de eerste kwalificatiefase voor het WK 2023.

Afgelopen seizoen was Vanderhaegen één van de sterkhouders van Leuven Bears en mede verantwoordelijk voor de sterke prestatie van de club in Elite Silver. Met een gemiddelde van 10,4 punten en 6,5 rebounds zette hij een knappe prestatie neer, met als uitblinker zijn “career high” van 30 punten vs Okapi Aalst.

Vanderhaegen past als jonge, gemotiveerde Belg volledig binnen het United plaatje. De competitiewijziging (double round-robin) en de mogelijke Europese campagne, zullen de hoeveelheid wedstrijden zienderogen omhoogdrijven, wat helemaal in het straatje van de 2,04m grote power forward past. Daarnaast zorg het engagement van 3 seizoenen enerzijds voor continuïteit binnen het team, maar ook voor vertrouwen dat we samen met Thibault nog een mooi groeiparcours kunnen schrijven.