Hubo Limburg United en head coach Raymond “Ray’ Westphalen zetten de samenwerking verder en wapenen zich voor de toekomst!

Deel deze inhoud:

Jong, Limburgs en dynamisch, drie kernwaarden waar Hubo Limburg United voor staat, maar eveneens drie kernwaarden die onze head coach Ray belichaamt. Daarom zijn we vereerd mee te delen dat de samenwerking verdergezet wordt. Ondanks dat de coaching staff over een contract onbepaalde duur beschikt, was het voor beide partijen belangrijk om opnieuw de verwachtingen met elkaar af te stemmen en zo de sportieve toekomst van de club samen verder vorm te geven.

De synergie tussen de club en coach Westphalen zit duidelijk goed. Voorzitter Maarten Bostyn is dan ook verheugd dat we de samenwerking verderzetten: “We hebben samen al heel wat mooie momenten en mijlpalen bereikt op de 6 seizoenen dat we samenwerken. Wij kijken er naar uit om samen verder clubgeschiedenis te schrijven.”

Ook coach Westphalen voelt zicht erg goed bij United: “We hebben de beste fans, wij zijn een club in volle groei met een duidelijke visie. We beschikken over een sterk DNA, een duidelijke identiteit en elk jaar groeien we op een gezonde, doordachte manier. Hier werken is net als elke dag thuiskomen, het familiegevoel is groot en typerend voor ons Limburgers. Voor mij was het een no-brainer om hier verder aan de slag te blijven gaan. The job is not finished! Limburg we are, united we stand!”

Het parcours van Westphalen is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Toen de club in 2018 op zoek ging naar een assistent voor coach Greg Gibson werd Raymond voltijds lid van onze sportieve staf. Tot dat moment was Westphalen actief als jeugdcoach en later TDM2 coach bij Hasselt BT, in combinatie met een vaste job bij een groot HR bedrijf.

De Tongenaar werd eveneens coach van onze tweede ploeg in TDM1, de voormalige eerste ploeg van Cuva Houthalen, waarmee United datzelfde jaar fusioneerde. Doorheen de daarop volgende seizoenen zorgde Ray mee voor de uitbouw van de Hubo Limburg United Academy, in combinatie met de functie van assistent coach onder Brian Lynch en later Sacha Massot.

In het begin van seizoen 2021-2022 nam hij het stokje van head coach over en werd het duo Westphalen-Marnegrave een feit. In hun eerste seizoen als coaching duo won United meteen de eerste Beker van België in het bestaan van de club. Met het bereiken van zowel de halve finale van de Belgische als van de BNXT Playoffs was ook seizoen 2022-2023 een succes.

Seizoen 2023-2024 werd wederom een seizoen vol hoogtepunten voor coach Westphalen. In juni 2023 werd hij assistent coach van de Belgian Lions onder Dario Gjergja. Het jubileumseizoen van United startte met de sterkste seizoenstart uit de jonge carrière van de club, het team won hun tweede Beker van België én draaide een volledig seizoen mee aan de top van het klassement. Deze mooie verwezenlijkingen leverden Westphalen dan ook terecht een nominatie op voor de trofee “Coach van het jaar”.

Bron: persbericht Hubo Limburg United / Foto: facebook HUBO Limburg United