Christoff Janssens kijkt uit naar nieuw seizoen bij Hubo Limburg United!

Deel deze inhoud:

Achter de schermen hebben we bij elke club harde werkers. Eén daarvan bij Hubo Limburg United is Christoff ‘Kas’ Janssens, die uitstekend met de jeugd kan werken en dat werd snel duidelijk bij de staf en voorzitter Maarten Bostyn. Christoff Janssens kreeg promotie met de functie van Academy Manager en zal ook in het nieuwe komende seizoen de taak van headcoach op zich nemen bij Hubo Limburg United B in TDM1.

Christoff proficiat met je nieuwe benoemingen. Er zal waarschijnlijk toch een grote verandering in je basketleven volgen?

“Eigenlijk niet Guido”, gaat de sympathieke basketkenner Christoff Janssens verrassend van start. “Sinds het seizoen 2021-2022 ben ik bezig met de jeugdwerking van Hubo Limburg United. De Academy is zeer belangrijk voor de club. Hier is het de bedoeling om jonge kerels klaar te stomen voor het grote werk. Kijk maar naar jongens als Jarne Lesuisse en Wout Leemans. Ik krijg nu enkele titels bij (lacht) en wordt dus ook T1 van de B-ploeg, maar uiteindelijk zal het niet zorgen voor een schokkend effect in mijn taken bij Hubo Limburg United. Waarom niet? Ik was reeds betrokken in alle facetten van de club en het doel blijft hetzelfde.”

Toch een mooie erkenning van de club om je hoofd te maken van de jeugdwerking.

“Absoluut”, vervolgt Kas voor de vrienden. “Ik kijk zeker uit naar het nieuwe seizoen. Er zitten veel talenten in onze Academy en het is de bedoeling om die jongens ook kansen te geven op het hoogste niveau, als ze er uiteraard klaar voor zijn. In de BNXT-League zijn er maar weinig clubs op topniveau waar je de jeugdspelers ziet doorgroeien. Hier bij United kan dat wel en dat is toch fantastisch. Hard werken zal lonen en dat weten onze Academy-boys. Het is een geschenk om met die jongens te werken. Met de U18 wonnen we de Beker van Vlaanderen. Misschien niet de ploeg met de allerhoogste talenten, maar wel een sterk geheel en basketbal spelend naar de geest van onze hoofdcoaches Raymond Westphalen en Niels Marnegrave. Het is mijn hoofdtaak, net als de coaches van onze Academy, om de jonge spelers in de eerste plaats op te leiden en werken aan hun individuele ontwikkeling. Natuurlijk ben ik trots dat Hubo mij het vertrouwen geeft om een traject te kunnen uitbouwen.”

Is het niet te veel hooi op je vork om ook nog T1 te worden van Hubo Limburg United B in de tweede klasse?

“Waarom? Ik was vorig seizoen reeds een vijftal keer T1 bij gelegenheden dat Niels Marnegrave niet kon aanwezig zijn. Kijk, de keuze van Niels Marnegrave om niet meer T1 te zijn van de B-ploeg is enkel om privé redenen. Hubo speelt Europees en het gaat dus een druk seizoen worden. Niels wil zich volledig daarop concentreren en voor mij is het een logische stap om die rol over te nemen. Enkele jongens van de Academy zullen ook kansen krijgen in TDM1.”

Wat zijn de sportieve verwachtingen voor United B? Krijgt het team reeds vorm?

“De resultaten komen niet op de eerste plaats. Is ook logisch, want we kiezen resoluut om jonge talenten te laten groeien. Natuurlijk wil je zo hoog mogelijk eindigen, maar dit is geen prioriteit. Als we op het einde van het seizoen enkele spelers zien die klaar zijn voor het grote werk, dan hebben we fantastisch gespeeld. De as van het team is gebleven met Kobe Abelshausen, Alexander Raedschelders en Oskar Giltay. Dat zijn jongens die zeker al hun kansen in het A-team zullen krijgen. Léon de Mol en Clifford Hammonds V komen over van de U18. Noah Sanogo is een nieuwe aanwinst (U18) van Lommel. Diego Martins (U18) van Spirou Charleroi en de laatste aanwinst is Tom Di Maria. Verder zullen er nog jeugdspelers uit U21 en U18 meetrainen met de B-ploeg om de aansluiting naar de toekomst te verzekeren. Ook zullen er weldra nog enkele versterkingen komen. Dus je ziet allemaal jonge talenten. Het zal geen makkie worden tegen ploegen waar altijd enkele ervaren ratten meespelen, maar we gaan ons uiterste best doen en ik geloof in deze jongens.”

Rest er nog tijd voor andere dingen?

“Mijn gezin en morgen vertrekken we op vakantie naar de USA. Of ik daar enkele basketbalwedstrijden ga bekijken? Zit voorlopig niet in de planning (lacht). Het is nu tijd om even basket aan de kant te schuiven en alle aandacht naar mijn gezin. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen, maar ook naar deze vakantie, want we gaan ook naar Alaska. Prachtig hé”, besluit Kas met een knipoog.

Foto: HUBO Limburg United