Hubo Limburg United dwingt Antwerp Giants tot vijfde wedstrijd!

Deel deze inhoud:

Wat een thriller van formaat. Niemand had zo een scenario durven voorspellen. Suspense van de bovenste plank en slecht voor hartlijders. Op twee seconden van het einde tekende topcoach Raymond Westphalen een plannetje. Toon Ceyssens moest de bal dadelijk ingespeeld krijgen. Hetgeen ook lukte, waarna klasbak Jonas Delalieux de afvallende bal subliem afwerkte. Bij die 71-70-overwinning ging het dak er bijna af. De thuisaanhang was immers door het dolle heen. Komende vrijdag valt de beslissing zodoende in de Lotto Arena. Hoewel veel spelers op hun tandvlees zitten, want die fysieke veldslagen wegen uiteraard door. Hoe het ook zij, Hubo Limburg United zakt sowieso met een rugzak vol vertrouwen naar Deurne af.

Hubo schoot sterk uit de startblokken; bij de Giants daarentegen vielen de shots niet. En toch sloot Antwerp het eerste quarter af met een nipte (17-18) voorsprong. Het tweede schuifje werd dramatisch voor de Sinjoren. United schakelde een versnelling hoger en was subliem in defense. Mister Q nam zijn team met acht punten op rij op sleeptouw en de Giants waren even compleet het noorden kwijt. Zij kregen daardoor een 16-0! om de oren. Bij de rust (38-26) stond er dan ook een mooie kloof voor de thuisploeg.

Na de peptalk van Ivica Skelin zochten de Giants het meer inside op. Maar Limburg bleef knokken en behield een voorsprong (Q3 56-51). Myles Cale hield de hoop levend bij de start van het laatste luik, maar iedereen voelde de bui reeds hangen. Jovanovic een moeilijk af te stoppen beer van een vent liet Antwerp naderen en Van Buggenhout bracht de bordjes in evenwicht (66-66) op 1’50” van het einde. Bolton zorgde zelfs voor een voorsprong. De slotminuten waren zenuwslopend en op twee seconden van het einde scoorde Jovanovic 69-70. Buit binnen en op naar de finale dachten de meegereisde Antwerpse supporters, maar daar dacht Jonas Delalieux anders over.

Matchwinnaar Jonas Delalieux

“We speelden drie quarters erg sterk”, wist de ervaren sterkhouder Jonas Delalieux. “Vooral defensief konden we geweldig standhouden. Tot we in de slotfase domme beslissingen namen. Met als gevolg te veel balverlies en dat kan je je niet permitteren. Hieruit moeten we lessen trekken.  Maar we hebben vooral gestreden als leeuwen! Ongetwijfeld moeten we die vechtlust nu vrijdag opnieuw etaleren. Of ik moe ben? Nooit man. Ik blijf alles geven tot de laatste snik. Bovendien, als we ons op deze manier presenteren in de Lotto Arena, maken we zeker kans om door te stoten naar de finale.”

T1 Raymond Westphalen

“We hebben gespeeld om niet naar huis te moeten gaan”, stelde de Tongerse succescoach. Dat was zichtbaar voor iedereen. Dit Hubo is een ploeg die van geen ophouden weet. Iedereen ging voluit. Chapeau voor mijn jongens. Inside onze zwakke plek? Dat wil ik niet direct gezegd hebben. Maar je kan natuurlijk niet beletten dat  een ervaren kerel als Jovanovic scoort, maar mijn jongens Toon Ceyssens en de 17-jarige Oskar Giltay hebben het uitstekend gedaan. Wat een vechtlust en geweldige mentaliteit. Ik wil deze gasten dan ook een extra pluim geven. Maar nogmaals dit was een overwinning van gans het team.”

T1 Ivica Skelin

“We hebben de wedstrijd verloren door ons zwak tweede quarter”, wist Giant-coach Ivica Skelin. “Daarin vielen onze shots niet. Daarnaast ontbrak het ons ook aan een tikkeltje geluk. Dat kan je in zulke hard bevochten wedstrijden wel gebruiken. Op de valreep nipt verliezen doet pijn, maar ik wil mijn collega zeker proficiat wensen. Het is een verdiende overwinning voor Hubo Limburg United. Of ik tactisch nog aanpassingen zal doen voor vrijdag? Neen hoor. De tijdspanne is te kort. Vooral de nodige rust nemen en vrijdag alles geven. De intensiteit zal de doorslag geven.”

TOP 3 SCOORDERS:

HUBO LIMBURG UNITED: Cale 18, Delalieux 17, Serron 14.

ANTWERP GIANTS: Bolton 22, Jovanovic 21, Kreuser 11.

PS: Foto’s Wim Van Mele.