MXGP-team Monster Energy Yamaha Factory, opnieuw prijs!

mxgp

Deel deze inhoud:

In de MXGP van Lombok in Indonesië, heeft Calvin Vlaanderen zijn goede vorm nog maar eens geëtaleerd. Na zijn eerste podiumplaats in 2024, een week geleden, bevestigde de jonge Nederlander zijn huidige mogelijkheden. In Indonesië zorgde hij nu overall voor tweemaal een derde plaats.

Teammanager Hans Corvers had het de voorbije weken al in de gaten, dat Vlaanderen stilaan naar zijn betere vorm toegroeide. Het gevoel leefde zowel bij Corvers als bij Vlaanderen, dat een nieuwe podiumplaats er kortelings zat aan te komen. En als die inderdaad snel daarop kan behaald worden, bezorgt dat uiteraard een prettig gevoel.

“De prestaties waren er de voorbije weken ook naar. Wij hebben er samen hard aan gewerkt, maar op een gegeven moment moet het ook allemaal een beetje goed vallen natuurlijk. Een kleine hapering, een lichte schuiver; het maakt een wereld van verschil. Maar uiteindelijk wordt nog maar eens bewezen, dat regelmaat loont en dat je uiteindelijk ook nooit mag opgeven”, blikt het duo terug op die nieuwe podiumplaats in de MXGP van Lombok.

Met twee derde plaatsen in beide manches zet Vlaanderen zichzelf een tweede maal op het podium. De andere Yamaha rijder, de jonge Italiaan Andrea Bonacorsi, werd overall 9de in de GP.

In de WK-stand blijft Tim Gaijser de autoritaire WK-leider, hij werd tweemaal tweede achter Jeffrey Herlings die de GP won. Calvin Vlaanderen zet zich mooi neer op een vierde plaats, en Andrea Bonacorsi vinden we terug op plaats 14.

Foto: facebook Monster Energy Yamaha Factory MXGP