Make-over moet KOFC Rupelmonde (4 prov O-Vl) wapenen voor de toekomst

Deel deze inhoud:

Overal te lande, zie je dezer dagen speelvelden die in gereedheid worden gebracht. Nu de transferbeslommeringen in de meeste gevallen afgerond zijn, is het stilaan tijd om zich op te maken voor de start van de trainingen en voor je het weet is het weer opnieuw september. 

Zo ook bij KOFC Rupelmonde, dat na de degradatie uit derde provinciale met hernieuwde moed aan een nieuw seizoen zal beginnen. Coach Paul Geertsen trok in het tussenseizoen naar SK Sint-Niklaas en zal in de dugout vervagen worden door Mario Hendrickx. Jonas Van Osselaer (T2) en Johan Smaut (T3) vervolledigen de staf. Maar ook de spelersgroep kende een grote metamorfose, met liefst 26 nieuwe spelers, waarbij opmerkelijk toch, de 9 aanwinsten met een verleden bij Eendracht Bazel.

“Er wacht ons een zware taak om de neuzen van de jongens allemaal in dezelfde richting te krijgen. Wij zullen onze voorbereiding meer dan nodig hebben om van een groep een hecht geheel te maken. Uit ervaring weet ik immers, dat een goede groepsgeest tot veel kan leiden”, aldus T1 Heyndrickx. Als professioneel stellingbouwer, moet dit voor Mario een kolfje naar zijn hand zijn. “Bij de groepsvoorstelling kon ik vaststellen, dat het qua sfeer wel meteen goed zat. Dat is al een geruststelling, maar voor de rest zullen we toch de komende weken moeten zorgen. Bij een degradant moet veelal in de eerste plaats die negatieve spiraal omgebogen worden en slagen we daar middels goede resultaten in, dan is naar de volgende maanden toe veel mogelijk. Een eindpositie hierop plakken ? Altijd moeilijk, maar laat ons stellen, dat wij mikken op een stek bij de eerste vijf.”