Wijngaardberg MTB Toertocht in Hagelands Toscane op zondag 26 mei

Deel deze inhoud:

De prachtige heuvels van het Hageland, door de liefhebbers ook wel het Belgische Toscane genoemd, fungeren op zondag 26 mei voor de 14de editie van de Wijngaardberg MTB Toertocht. Voetbalclub KFC Rapide Wezemaal, wandelclub Werchter, Zumba Wezemaal en Strong Nation slaan de handen in mekaar om van deze toertocht opnieuw een mooie belevenis te maken. Nieuwigheidje op de affiche wordt de muzikale omlijsting van de coverband ‘De 90’s Vandals’. De bandleden, allen afkomstig uit de gemeente Rotselaar, zullen voor ‘eigen publiek’ nineties covers brengen, waarbij de fysieke inspanningen zo weer wegvloeien.

De toertocht met start en aankomst bij voetbalclub KFC Wezemaal aan de Vleugtweg, kan over vijf afstanden (25, 35, 45, 55 of 67 kilometer) verreden worden. Het parcours is voor 90% onverhard en doorkruist Wezemaal, Holsbeek, Kortrijk-Dutsel, Lubbeek en Gelrode. De Hagelandse heuvelruggen als de Middelberg, Wijgaardberg, Eikelberg, Beninksberg, Chartreuzenberg en Meesberg geven de tocht een pittig karakter. In samenwerking met Natuurpunt werd éénmalig ook een passage uitgewerkt door het beschermd landschap ’s Hertogenheide, normaal dus niet toegankelijk voor het publiek.

Intussen komen de deelnemers, aangetrokken door het unieke landschap, van heinde en verre. Een ruime parking, waarop 500 campers kunnen gestald worden, wordt reeds op zaterdagmiddag geopend. Voorts zijn er onderweg bevoorradingen voorzien, beschikt men over een bewaakte fietsenstand, aparte douches en afspuitruimte voor de fietsen. Wie toch met pech geconfronteerd worden, kan rekenen op de ondersteuning van Vitesse Fietsen. De eerste start zondagmorgen aan de voetbalkantine van KFC Rapide Wezemaal gebeurt om 7u30. Bij aankomst kan je nablijven en alle fysieke leed wegspoelen bij een drankje, hongerige magen spijzen, gezellig nababbelen of luidkeels meezingen van de live muziek, gebracht door ‘De 90’ Vandals. Verdere info kan verkregen worden bij Louis Van Geel (0468/359317) of lvg1@telenet.be.

Foto: RV Wijngaardberg MTB Toertocht