Tweede zege voor Biniam Girmay in Tour de France!

Deel deze inhoud:

 Op zaterdag 6 juli, vijf dagen na zijn historische Tour de France overwinning in de straten van Turijn, heeft Biniam Girmay zijn tweede overwinning van de Tour beet in de achtste etappe.

De groene trui, Biniam Grimay, won in een sprint op de aankomst bergop in Colombey-les-Deux-Églises. Het resultaat van een opmerkelijke teamprestatie, gestart door Kobe Goossens en Georg Zimmermann in het eerste deel van de wedstrijd, die de aanvallen controleerden en vervolgens de vluchter Jonas Abrahamsen achtervolgden.

In de tussensprint won Biniam Girmay en pakte  hij 17 punten. Hij won nog meer terrein op zijn rivalen, vooral dankzij Gerben Thijssen, die Jasper Philipsen voorbleef.

Het was de sprinttrein van de Belgische ploeg, bestaande uit Hugo Page, Laurenz Rex en Mike Teunissen, die de flamme rouge op kop naderde. Biniam Girmay, in een ideale positie, maakte het karwei af op de finish bergop, door Jasper Philippsen en Arnaud De Lie voor te blijven en Intermarché-Wanty een tweede Tour de France overwinning te bezorgen.

De Eritrese renner is de achtste Grand Tour-winnaar voor de ploeg van Jean-François Bourlart. Met elf overwinningen op zijn naam is Girmay de meest succesvolle renner in de geschiedenis van de Belgische ploeg. In het puntenklassement breidt Biniam Girmay zijn voorsprong uit tot 216 punten, 88 punten voor zijn runner-up.

Biniam Girmay :
« Wat kan ik zeggen? Het is ongelooflijk om twee etappes in de Tour de France te winnen. Ik draag deze overwinning op aan mijn ouders. Ze hebben altijd in me geloofd en me gesteund zodat ik een professionele wielrenner kon worden. Ik ben zo trots om in de groene trui te winnen. Mijn team heeft me perfect gebracht en ik ben trots op mijn teamgenoten. Ik voelde dat mijn benen zwaar waren, omdat het een vermoeiende dag was, maar ik zei tegen mezelf dat mijn rivalen net zo moesten afzien. Ik volgde mijn sprinttrein tot de laatste kilometer, waar ik in het perfecte wiel zat en in staat was om naar de overwinning te sprinten op deze finish bergop, wat mij trouwens goed uitkwam. »

Uitslagen: 
1. Biniam Girmay
2. Jasper Philipsen +0
3. Arnaud De Lie +0
48. Louis Meintjes +0
71. Georg Zimmermann +0
89. Mike Teunissen +42
99. Laurenz Rex +42
101. Kobe Goossens +1:38
142. Gerben Thijssen +3:11

Puntenklassement :
1. Biniam Girmay: 216
2. Jasper Philipsen: 128
3. Jonas Abrahamsen: 107

Foto: facebook Intermarché-Wanty