Sporting Pelt hangt de bordjes in evenwicht na ware thriller in het Peltse Dommelhof!

Sporting Pelt

Deel deze inhoud:

Alle zenuwen stonden zaterdagavond hoog gespannen in het Peltse Dommelhof. Daar stond de tweede titelwedstrijd op het menu tussen Sporting Pelt en Sezoens Achilles Bocholt. De eerste wedstrijd hadden de Damburgers overtuigend gewonnen en zo dwingt het Pelt om in eigen huis de bordjes in evenwicht te brengen of de zesde landstitel is een feit voor Bocholt.

Zoals gezegd, strakke zenuwen maar een flitsend begin van de wedstrijd, dat wel. Na dik vijf minuten spelen stond Bocholt 1-3 voor, via een redding van Clem Leroy bleef de 2-3 na acht minuten een feit en met twee bommetjes zorgde de bezoekers voor de 3-5, met wederom ertussen een knappe redding van doelman Leroy.

Ook Nick Deekens mag niet ontbreken in ons verslag, hij toonde zijn kunnen eveneens bij 3-5, de stand na tien minuten spelen. De stand werd in evenwicht gebracht door Robbe Spooren om daarna voorbij minuut 20 opnieuw via diezelfde Spooren een eerste Peltse voorsprong te noteren bij 10-8. Bocholt klampte aan maar toch hinkte het overwicht lichtjes naar Peltse kant. Tommie Falke zorgde voor de driepuntenkloof bij 12-9, Leroy voorkwam erger met een gepaste tussenkomst op de mogelijke 14-9. Die kwam er dus niet en Bocholt vocht zich terug in de wedstrijd via Lennert Doms. Uiteindelijk gingen beide ploegen rusten bij 13-12.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld. De beide ploegen lieten mekaar geen duimbreed toe en de score ging gelijkopgaand. Toch nam Sporting Pelt terug de lead zo’n tien minuten voor tijd bij 22-19. Wie zou zich in de laatste tien minuten voorbij wie wurmen, dat was de hamvraag. Waar de jongens van coach Douven in Bocholt nog kopje onder gingen in de slotfase, hielden ze het hoofd koel. Het diepte de score uit via Falke met de 24-21 maar Bocholt kwam terug in de wedstrijd met de 25-23, drie minuten voor tijd.

Met tweemaal een tweeminutenstraf was het zaak voor de thuisploeg om stand te houden. Opnieuw onderscheidde Nick Deekens zich. Hij hield de 25-23 op het bord, tot Claessens de Damburgers tot op een punt bracht. In een erg prangende slotfase, met nog zes seconden op het bord, en na een ultieme Bocholtse time-out kreeg het nog één aanval om de 26-26 te scoren maar dat gebeurde niet. In een ultieme poging on the buzzer verschalkte Mané bijna Nick Deekens maar die grabbelde zodanig naar de bal en naar de Belle in deze titelfinales!

Sporting Pelt brengt dus in eigen huis de stand in evenwicht. Het heeft op zaterdag 1 juni, opnieuw in het eigen Dommelhof, de unieke kans om de landstitel binnen te halen. Uiteraard staat deze prijs ookvoor Sezoens Achilles Bocholt op het spel. Zeker nu het dit seizoen al tweemaal naast een prijs greep. Het missen van een zesde landstitel zou vooral voor boegbeeld Serge Spooren een afscheid in mineur betekenen.