Nick Deekens (Sporting Pelt): “ik ga er alles aan doen om te eindigen met die prijs en mijn Pelt te bedanken!”

Deel deze inhoud:

Sporting Pelt deed zaterdagavond wat het moest doen in de tweede titelfinale van het handbal. Het versloeg in het eigen Dommelhof uitdager Sezoens Achilles Bocholt en bracht zo de stand terug tot 1-1. Een belle komende zaterdag moet bepalen wie de nieuwe Belgische handbalkampioen is.

We spraken na de wedstrijd met doelman Nick Deekens en een uitermate tevreden coach Korneel Douven.

“De wedstrijd was zoals verwacht een heus gevecht en we hebben die belle eruit gesleept. Nu gaan we deze week opnieuw kijken waar onze foutjes lagen en fine tunen en zorgen dat we klaar zijn voor de match.”

“We hebben twee à drie periodes gehad waar we de oplossing niet vonden in de aanval en dat zorgde ervoor dat we niet verder konden uitlopen en Sezoens Achilels Bocholt zo terug in de match kwam. Maar gelukkig werkte ons plan in de dekking wel.”
“Serge Spooren speelde een geweldige match vorige week en natuurlijk ga je dan dat wat bij stellen maar echt focussen op hem deden we niet.”

De toekomstplannen van doelman Nick Deekens werden onlangs al bekend gemaakt. De talentvolle doelman vertrekt komende zomer richting Istres, in Frankrijk. Maar Deekens wil niet liever dan met een passend afscheid “zijn” Pelt achterlaten.

“Ja, het zal hoe dan ook een zeer emotioneel einde worden. En ik ga er alles aan doen om te eindigen met die prijs en mijn Pelt te bedanken voor al mijn kansen die ik gekregen heb. Zij hebben er voor gezorgd dat ik nu sta waar ik sta en deze stap kan maken naar Istres.”

T1 Korneel Douven: “Ik ben nog aan het nagenieten van die overwinning van zaterdag. En wat ons vooral heel veel plezier heeft gedaan en nog een extra boost gaf was onze 8e man! Fantastisch om in zo’n kolkend Dommelhof te ballen”

Hoe ik vooruit kijk naar de beslissende wedstrijd? “Eerst laten we de groep recupereren en gaan we de wedstrijd analyseren. Veel nieuwe zaken van de tegenstander komen we nu niet meer tegen… Er zijn nog wel wat zaakjes die bij ons beter kunnen en moeten, die gaan we er indrammen op training deze week!”