Nieuwe Amerikaanse center Robert Jones voor Hubo Limburg United!

Deel deze inhoud:

Na het binnenhalen van Thibault Vanderhaegen van Leuven Bears heeft Hubo Limburg United zijn tweede inkomende transfer gerealiseerd met de Amerikaanse center Robert Jones!

De 22-jarige Robert (3 juli 2001, Prior Lake, Minnesota USA) heeft er een zeer succesvol seizoen opzitten in college bij Iowa State Cyclones, waar hij in het verleden heeft samengespeeld met onze vorige center Osun Osunniyi. Hier won de 2m08 grote voormalig student economie afgelopen seizoen het Big 12 Championship, een hoog gerenommeerd toernooi tussen de verschillende colleges in de Verenigde straten. Daarnaast behaalde Iowa State in de reguliere competitie eveneens de Final Four. Straf detail: in alle 37 wedstrijden verscheen Robert op het parket, wat hem het schoolrecord voor “meest gespeelde wedstrijden” opgeleverde.

Zijn atletische bouw en speelstijl leverde hem de bijnaam Big Rob Energy op, maar ook zijn enthousiasme en drive zorgden ervoor dat de fans hem tot één van de publiekslievelingen kroonden. Daarnaast tekende Robert ook mooie cijfers op met een shotpercentage dat tot 60% steeg en met zijn hoog aantal blocks en rebounds was hij zowel defensief als offensief één van de sterkhouders bij de Cyclones.

Wij zijn verheugd om deze harde werker toe te voegen aan het roster. Zo is hij de tweede versterking voor seizoen 2024-2025 in de rangen van coaches Ray Westphalen en Niels Marnegrave.