Leuke oefenwedstrijd tussen Patro Eisden en STVV!

Leuke oefenwedstrijd

Deel deze inhoud:

Het is natuurlijk allemaal nog slechts voorbereidingswedstrijden, maar Patro Eisden tegen STVV werd echt een leerrijke en leuke oefenwedstrijd met een heerlijk doelpuntenfestival. De Kanaries konden een 3-1 achterstand inextremis nog ombuigen naar een 3-4-overwinning.

De Kanaries beginnen sterk aan de wedstrijd. Patro weet niet wat te doen met de bal en start de eerste minuten erg zenuwachtig. De hoge druk van de Kanaries werd meteen beloond. Na 6 minuten spelen kwam Bertaccini alleen voor de doelman en legde hij de bal keurig weg in doel. Een vliegende start voor de geel-blauwen.

De ploeg uit Eisden probeerde meteen terug te prikken en liet de bal snel rondgaan. Na 14 minuten spelen probeerde Patro via de rechterflank voor te zetten, maar de bal belandde tegen de hand van Mindombe. De bal ging op de stip en doelman Lendfers dook overtuigend naar de hoek, maar de bal vloog door het midden in het doel. Zo stonden de bordjes na een kwartier terug gelijk.

Patro Eisden nam even de bovenhand in de wedstrijd, maar STVV wist zich goed staande te houden. Het was even zoeken naar een oplossing voor de paarse druk. Deze werd echter snel gevonden, waardoor de Kanaries terug naar druk naar voren konden zetten.

Op het half uur kreeg STVV nog een grote kans. Zahiroleslam steekt de bal diep naar Nhaili, die op zijn beurt de bal voor doel wist te brengen. Ogawa legde aan maar besloot op de buik van een verdediger.

Grote kansen kregen we niet meer te zien. Wel zagen we mooi voetbal van de Kanaries, die rustig probeerden op te bouwen. We gingen rusten met 1-1.

Tweede helft

We begonnen de tweede helft met dezelfde 11 Truiense namen op het veld. STVV kwam meteen gretig uit de kleedkamer en zorgde meteen voor gevaar. Na een acrobatische voorzet kon Zahiroleslam het leer niet genoeg naar beneden koppen. De bal strandde zo op de bovenkant van de lat.

Enkele minuten later was het jammer genoeg wel prijs aan de overkant. De nummer 10, Kiki, die net terug was van een uitleenbeurt bij Sporting Hasselt, legde het leer weg in de verste hoek en bracht zo de thuisploeg op voorsprong. De Kanaries moesten terug aan de bak met deze 2-1 achterstand.

14 minuten later gaf diezelfde Kiki de assist voor de 3-1. Hij kon de bal in Mindombe’s rug spelen, waarna de spits van Patro Eisden de bal koel tussen de benen van Lendfers kon duwen.

Op het uur verving coach Lattazio alle 10 zijn veldspelers. Zo kreeg iedereen de kans om minuten te maken tijdens deze nuttige en leuke oefenwedstrijd. Ook Koïta, die net terug was na zijn interlands met Mauritanië, mocht het laatste half uur van de wedstrijd vol maken.

De nieuwe wind op het veld bij STVV deed goed. Drie minuten na de wissel konden de Kanaries de aansluitingstreffer maken. Delorge stak de bal goed diep naar Koïta, die op zijn beurt Ito alleen voor doel bracht. Die laatste lobte de bal over doelman Geladé.

20 minuten voor het einde van de wedstrijd kregen we nog eens een grote kans te zien. Koïta bleef aan de buitenkant van zijn verdediger en probeerde overhoeks te scoren, maar de bal ging rakeling voorlangs.

En toen viel dan toch de 3-3. Robert-Jan Vanwesemael legde de bal perfect op het hoofd van Barnes, die rustig op doel kon besluiten. Met nog 10 minuten te spelen was er nog geen winnaar bekend.

Drie minuten later was de winnaar wel bekend. Koïta was ook nog steeds scherp na zijn interlandbreak en wist het doel opnieuw te vinden voor de Kanaries. Hij kon van dichtbij binnen tikken en zette zo de 3-4 eindstand op het scorebord in deze leuke oefenwedstrijd.