Jong talent voor Hubo Limburg United met Tom Di Maria!

Deel deze inhoud:

Het huiswerk is nog niet volledig af voor T1 Christoff Janssens van Hubo Limburg United B in TDM1. Toch is de club trots met de nieuwste aanwinst.

De talentvolle combo guard Tom Di Maria keert terug uit de States en maakt voor minstens twee seizoenen deel uit van het TDM1 en BNXT-team!

De 19-jarige (20/08/2004) guard is afkomstig uit Brussel en speelde in het verleden reeds bij Spirou Charleroi in TDM1. Vervolgens trok Tom naar Amerika om zijn verdere studies te combineren met college basketball en kwam hij 2 seizoenen uit voor Santa Fe College.

Als freshman vervulde “Tico” hier vooral de rol van point guard, maar switchte hij eveneens vlot naar de positie van shooting guard. Zijn atletische bouw, creatief inzicht en zuivere passing zorgen ervoor dat Tom zich kan onderscheiden van op zijn positie. Een uitblinker in Tom’s jonge carrière is het EK in 2023 waar hij in de selectie van onze U20 Young Lions zat, die eindigden op een mooie vierde plek na nipt verlies tegen Griekenland.

Afgelopen jaren heeft Tom in zijn persoonlijke ontwikkeling een grote groei gekend en is hij na het afronden van zijn studies sportmanagement klaar voor een volgende stap in zijn carrière. Bij Hubo Limburg United reageert de coaching staff verheugd om Tom aan de rangen toe te kunnen vroegen. Een harde werker, die veel minuten kan maken in TDM1 en stap voor stap door doorsteek maken naar BNXT past dan ook 100% in het club-DNA. Investeren in Belgische jeugd blijft de sleutel om op lange termijn Belgisch basketbal te laten groeien.