Alexander Kristoff zet zijn zegereeks met overmacht verder in Heistse Pijl!

Deel deze inhoud:

De sterke Noor Alexander Kristoff heeft, en dat op 36-jarige leeftijd, de Heistse Pijl op zijn naam geschreven. In een massaspurt had de sterke beer uit Noorwegen de overmacht, Amori Capiot werd derde.

De Heistse Pijl editie 2024 kunnen we eigenlijk kort en bondig samenvatten. Vijf vluchters kregen van het peloton maximum 3,5 minuut, daartussen probeerde Van’t Schip en Van de Sande een sjassa patat maar zij keerde snel van hun inspanning terug.

Met nog 26 km op de teller begon het peloton tempo te maken, zo werd de kloof verkleind tot een minuut op de vluchters. De controle werd er bepaald door de mannen van Uno X voor Kristoff, BORA voor Meeus en o.a. Intermarché-Wanty Robert voor Gerben Thijsen.

Op zo’n 11 km van de streep werd de kopgroep gegrepen maar één vluchter besloot zijn inspanning toch nog wat te rekken, de Nederlander Van der Tuuk. Tevergeefs want het gewring naar de voet van de Heistse Berg was in het peloton al losgebarsten. In dat gewoel was het duidelijk dat UNO X de juiste ploegtactiek toegepast had met nog enkele renners over te houden om tempo te maken voor Kristoff. Jordi Meeus kwam al snel geisoleerd te zitten achter één renner van zijn ploeg, daardoor stond hij er in het slot vrij snel alleen voor.

In een langgerekte spurt trok UNO X de trein aan voor Alexander Kristoff, en de Noor gaf zijn koppositie niet af. Jordi Meeus schoof goed maar werd in de tang genomen door een renner van DSM en Uno X, weg podium. Wie wel mee op het podium mocht was Amori Capiot, die derde werd en Van Uden werd tweede.