Toon Ceyssens (Hubo Limburg United): “Hebben niks te verliezen in halve finales tegen Antwerp Giants!”

Deel deze inhoud:

Men kan het dubbel bekijken. Hubo Limburg United moest zondag nog in actie komen in de belle tegen Kangoeroes Mechelen om zich te kunnen kwalificeren voor de halve finales van de Belgische play-offs. Antwerp Giants had extra rust, want de Sinjoren wisten in twee wedstrijden tegen Bergen zich te plaatsen. Is het een voor- of nadeel? Woensdagavond start Antwerp Giants voor eigen aanhang tegen Hubo Limburg United als favoriet. We blikken vooruit met de talentrijke center Toon Ceyssens.

Toon, is het een voor- of nadeel dat jullie weinig tijd krijgen om te rusten?

“Zoals je aangaf. Je kan het dubbel bekijken”, stak krachtpatser Ceyssens, tegen Kangoeroes goed voor 7 punten en twee rebounds, van wal. “De Giants hebben inderdaad de nodige rust kunnen nemen, maar wij zitten wel in het juiste wedstrijdritme. En bovendien na onze sterke prestatie van zondag in een goede flow. We zakken dus met vertrouwen af naar Deurne. Of we voldoende konden rusten? Ach, zondagavond hebben we mogen genieten van onze coach Raymond Westphalen. Het weer was zalig en we hebben nog een terrasje gedaan. Vandaag hielden we het ook rustig met een bespreking en bekijken van beelden. Het zal inderdaad snel woensdag zijn. Het probleem dat we momenteel vormen is dat enkele jongens niet fit zijn door blessures. Fysiek staan we echter sterk en deze groep kan een opeenvolging van wedstrijden aan. Alleen is het te hopen dat we iedereen, buiten Osunniyi, reeds out sinds de partij tegen Landstede Hammers, speelklaar krijgen. We toonden tegen Mechelen een enorme mentale weerbaarheid en vochten voor elkaar. Dat is de kracht van United.”

Gaat het niet een aartsmoeilijke opdracht worden in een ‘best of five’ tegen zwart beest Antwerp Giants?

“In een halve finale trachten door te stoten naar de finale om landskampioen te worden. Zijn er dan gemakkelijke wedstrijden? Ik denk het niet hé”, weet de 26-jarige Ceyssens. “We hebben niks te verliezen tegen de Giants. Antwerp is favoriet en wij kunnen als underdog alleen maar ons uiterste best doen om voor een verrassing te zorgen. De Giants liggen ons niet. Zij weten altijd perfect ons pijn te doen op onze zwakke plekken. Toch kunnen we ze verslaan, maar dan moeten we top zijn en geen dipjes tijdens de wedstrijd kennen. Ach, de stress zal ook wel een rol spelen. De druk bij Antwerp is groter. Zij moeten absoluut doorstoten naar de finale. Wij hebben reeds een prijs binnen met de Cup en speelden knap derde in Elite Gold. Uiteraard zullen we alles uit de kast halen om die finale te kunnen bereiken, maar ons seizoen kan echter niet meer stuk. Zeker als je de omstandigheden bekijkt. Het blessureleed was een rode draad doorheen het seizoen. Valt dat niet voor, dan waren wij misschien wel favoriet voor een finaleplaats. Ach, het is nu zo. Focus op woensdag en hopelijk kunnen we meteen starten met een overwinning. Ik geloof er alvast in. We hebben een dikke ploeg. Heb je zondag onze oude krijgers tegen Kangoeroes gezien? Klasse hé. Ik heb enorm veel respect voor onze kapitein Hammonds, Serron en De Zeeuw. Die mannen geven nooit op en dat moeten we met zijn allen doen in de komende wedstrijden tegen de Giants.”